SURPRIZĂ DE PROPORȚII: După ce s-a luptat 7 ani pentru Oltchim, PCC se retrage din cursa pentru privatizarea combinatului!

marți, 21 ianuarie 2014

PCC, acţionarul minoritar al Oltchim care a participat şi la licitaţia de vânzare a combinatului din 2012, a anunţat anunţat astăzi că se va retrage din cursa pentru combinat

PCC SE, principalul acţionar privat al SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, şi fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital au luat decizia de a nu participa la cea de-a doua licitaţie care va avea loc pentru privatizarea complexului, scrie în comunicat.

“Am decis, împreună cu Fortissimo Capital, să nu participăm la licitaţia prin care se va desemna noul proprietar al Oltchim. Situaţia actuală a combinatului şi condiţiile în care se va derula procedura ne-au făcut să luăm, în final, această hotărâre. Am mai explicat, în ultimele luni, motivele care au dus la scăderea interesului PCC SE pentru Oltchim. În acest moment nu mai am alte precizări de făcut.", a declarat Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE în România.

În calitate de acţionar, PCC SE este implicat de şapte ani în situaţia Oltchim. În luna august şi-a anunţat intenţia de participare la licitaţia pentru achiziţia combinatului, alături de fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital.

PCC SE este principalul acţionar privat din cadrul Oltchim, deţinând o participaţie, directă şi indirectă, de 32,3432% din capitalul social al companiei. PCC este un grup de companii activ pe plan internaţional, cu filiale în 16 ţări, condus de PCC SE - compania mamă, cu sediul în Duisburg, Germania.

Comunicat de presă

PCC SE și Fortissimo Capital anunță retragerea din cursa pentru privatizarea Oltchim :

PCC SE: Am decis să nu participăm în cadrul licitației pentru Oltchim SPV

 

București, 21 ianuarie 2014. PCC SE, principalul acționar privat al SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, și fondul de investiții israelian Fortissimo Capital au luat decizia de a nu participa la cea de-a doua licitație care va avea loc pentru privatizarea complexului.

 

“Am decis, împreună cu Fortissimo Capital, să nu participăm la licitația prin care se va desemna noul proprietar al Oltchim. Situația actuală a combinatului și condițiile în care se va derula procedura ne-au făcut să luăm, în final, această hotărâre. Am mai explicat, în ultimele luni, motivele care au dus la scăderea interesului PCC SE pentru Oltchim. În acest moment nu mai am alte precizări de făcut.”, a declarat Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE în România.

 

În calitate de acționar, PCC SE este implicat de șapte ani în situația Oltchim. În luna august și-a anunțat intenția de participare la licitația pentru achiziția combinatului, alături de fondul de investiții israelian Fortissimo Capital.

 

###

PCC SE este principalul acționar privat din cadrul Oltchim, deținând o participație, directă și indirectă, de 32,3432% din capitalul social al companiei.

 

PCC SE are, în prezent, peste 2,800 de angajaţi în întreaga lume.

 

PCC este un grup de companii activ pe plan internaţional, cu filiale în 16 țări, condus de PCC SE - compania mamă, cu sediul în Duisburg, Germania. De la înfiinţarea sa, în 1993, ca societate comercială pentru produse petrochimice şi pe bază de carbon, grupul PCC a crescut continuu în ultimul deceniu, devenind un holding diversificat.

 

Fortissimo Capital este un fond privat de investiţii care are active de jumătate de miliard de dolari. Fondul investeşte, în principal, în companii publice şi private israeliene din domeniul tehnologiei şi industriei, care au nevoie de capital pentru a-și susține și dezvolta afacerile.

 

Investițiile fondului sunt folosite pentru consolidarea companiilor. Acest lucru poate fi dus la îndeplinire printr-o creștere organică sau prin diferite achiziții. Fortissimo Capital contribuie, de asemenea, prin experiența și conexunile sale în domeniu. Fondul este sprijinit de instituții financiare importante, printre care se numără companii de asigurări, bănci și fonduri de pensii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe