Pilotul Adrian Iovan şi studenta de la Medicină au murit de FRIG - Primele rezultate ale autopsiei

marți, 21 ianuarie 2014

 

Medicii de la Laboratul de Medicină Legală din Alba Iulia au finalizat autopsiile celor două persoane decedate în urma accidentului aviatic. Concluzia legiştilor este şocantă: pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion au murit de frig.

În cazul pilotului Adrian Iovan, leziunile constatate de legişti sunt: fractură de femur, luxaţie dublă de genunchi, multiple fracturi costale. "Concluzia noastră este că dl. Iovan a murit în urma unui şoc traumatic combinat cu şoc hiptermic. Apreciem că a murit destul de repede de la momentul producerii accidentului, dar dacă se intervenea în maxim 60 de minute putea fi salvat", spune un oficial al SML Alba.

În cazul studentei Aurelia Ion, medicii legişti susţin că aceasta a suferit un fractură de coloană cervicală, fără afectarea măduvei spinării. "A murit în urma unui şoc hipotermic. A trăit până a ajuns la ambulanţă, dar a decedat din cauza frigului", spune aceeaşi sursă.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în vârstă de 23 de ani au murit, luni seara, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. Celelalte cinci persoane care se aflau în aeronavă au fost rănite şi transportate la spital.

Aeronava tip Britten Norman Islander BN2 plecase, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi avea la bord un echipaj medical, printre care şi purtătorul de cuvânt de Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, iar incidentul a avut loc în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj, într-o zonă montană.

EVZ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe