Record la mită! Câte ŞPĂGI a încasat un medic în numai 11 zile!

vineri, 17 ianuarie 2014

Un medic din Sălaj, expert în cadrul Oficiului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din subordinea Casei Judeţene de Pensii Sălaj, a fost reţinut, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj s-au sesizat din oficiu că acesta primea mită pentru a încadra în diverse grade de invaliditate persoanele care solicitau, uneori meritat, alteori nu, pensie de invaliditate.

Potrivit "Adevărul", medicul se numeşte Sorin Mircea Paşca, are 46 de ani şi lucrează ca şi medic expert în cadrul oficiului încă din 1996.

Medicul primea diverse sume de bani pentru a întocmi dosare care conţineau informaţii neadevărate, însă şi în cazul în care trebuia să îşi îndeplinească atribuţiile corect.

„Frecvenţa era foarte mare. Într-o perioadă de 11 zile, au fost probate 125 de cazuri de luare de mită, dintre care şase doar în cursul zilei de miercuri, 15 ianuarie. Practic, lua bani de la aproape toţi cei care intrau în cabinet”, a declarat procurorul de caz, Bogdan Chiş

Sumele primite ca mită variau între 100 de lei şi 100 de euro. Sumele mai mari se dădeau pentru cazurile noi, în timp ce sumele mai mici erau oferite pentru reexaminările periodice.

Ieri, medicul a fost prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, însă magistraţii au respins cererea procurorilor. El va fi cercetat în continuare în stare de libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe