Râmnicu Vâlcea, din nou în lumina reflectoarelor după cele mai recente atacuri informatice, scrie USA Today

joi, 16 ianuarie 2014

Oraș vedetă în presa americană: Râmnicu Vâlcea

În contextul unor atacuri informatice de amploare (precum cel asupra celor 110 milioane de clienti ai Target), Romania intra din nou in vizorul presei americane si corespondentul local al USA Today scrie un articol despre Ramnicu Valcea, capitala hackerilor unde cei care-i pacalesc pe americani conduc masini super-scumpe pe drumuri pline de gropi si merg la saloane de infrumusetare situate in blocuri comuniste cenusii. Romania are minti stralucitoare si facultati bune, insa e greu sa gasesti un loc de munca, astfel ca tinerii talentati sunt tentati sa o ia pe cai gresite pentru a castiga bani, spune un specialist in securitate, citat de publicatie.

Articolul vine in contextul in care in ultimul timp au fost atacuri informatice de proportii, precum cel asupra Target, dar si unul asupra retailer-ului Neiman Marcus de la care hackerii au obtinut date financiare despre clienti, companiile de securitate informatica spunand ca atacul ar putea sa fi pornit din Europa de Est.

Politia din Romania spune ca 80% dintre atacurile de aici se indreapta catre cetateni americani si companii din SUA, iar datele Ambasadei SUA indica faptul ca hackerii romani fura anual in valoare de un miliard de dolari de pe computerele americanilor.

Departamentul care lupta impotriva fraudei informatice in Romania s-a extins in sapte ani de la cativa politisti, la un total de 280. Departamentul a investigat 1.000 de cazuri de criminalitate informatica in 2012 si in Ramnicu Valcea, oras cu 120.000 de locuitori, sunt arestati anual cam 100 de oameni in legatura cu astfel de infractiuni.

Raoul Chiesa, un fost hacker care acum este consultant si a trecut de partea "baietilor buni" spune ca Romania, la fel ca Bulgaria, China si India, are scoli bune si tineri extrem de inteligenti care insa sunt tentati sa o ia pe cai ilegale fiindca e greu sa isi gaseasca un loc de munca bun. Participand la actiuni ale hackerilor, ei pot castiga rapid bani frumosi si le va fi greu sa se opreasca, fiindca se obsinuiesc cu un anumit stil de viata, mai spune Chiesa.

Despre Ramnicu Valcea, articolul din USA Today mentioneaza ca a cunoscut un adevarat "boom" datorita hacker-ilor care conduc masini scumpe pe drumuri pline de gropi, iar orasul este plin de centre spa si cluburi "de fite" in cladiri ale unor foste fabrici sau in blocuri comuniste cenusii.

Vlad Barza     HotNews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe