ȘOCANT! Mafia clonează ziare online!

miercuri, 15 ianuarie 2014

 

 

Ce se întâmplă în marele oraş intelectual Capitală Europeană a Tineretului şi a Culturii  în momentul în care un ziar îşi face treaba şi publică investigaţii jurnalistice? Răspuns: i se bagă pumnul în gură. Cum? Efectiv furând şi apoi clonând site-ul, prin fals, înşelăciune şi alte aspect penale care sunt deja în atenţia structurilor abilitate. Un episod extrem de întunecat în istoria presei româneşti, o mişelie fără margini, care a ajuns deja la urechile unor reale şi internaţionale organizaţii de jurnalişti. La Cluj, dacă publici anchete jurnalistice şi deranjezi eşti eliminat. La propriu. Ţi se fură şi apoi se clonează site-ul.

Foaia Transilvană a publicat în ultimii ani zeci, poate sute, de articole despre jaful pădurilor, despre fosta conducere a Poliţiei clujene, despre evaziuni fiscale, despre averile unor poliţişti, despre afacerile lor imobiliare, despre evaziunea fiscală…Totul documentat, argumentat cu acte oficiale. Atât de pertinent încât Foaia Transilvană, în ciuda puzderiei de investigaţii jurnalistice, nu a avut nici măcar o plângere de calomnie sau insultă.

Apoi, de nicăieri, Foaia Transilvană s-a trezit cu o serie de denigrări şi atacuri din partea unor terţi care nu au avut nimic de-a face cu articolele din Foaia Transilvană. Ba chiar şi ameninţări directe şi deloc fardate.

Şi nebunia a continuat cu un potop de ilegalităţi. Finalul a fost că site-ul Foii Transilvane a fost furat. Prin acte false la ROTLD. Furat şi clonat.  Articole copiate de pe vechiul site, încălcându-se drepturi de proprietate intelectuală, articole noi copiate de pe miri de unde şi semnate cu nume asemănătoare cu cele ale persoanelor din redacţia Foaia Transilvană. Plus o serie de articole halucinante. Scrise în numele redacţiei Foaia Transilvană. Chiar şi bannerele cu reclame au fost copiate. Curat penal! Şi bonus, potrivit specialiştilor, un mic key logger, un virus, cititor al hardului dvs. Acesta a devenit ftr.ro, site-ul clonă. Baza de date a vechiului site a fost distrusă. La fel adresele de mail. Mişelie în Capitala Culturală Europeană. Profesioniştii presei clujene nu au sesizat nimic. Ba mai mult, s-au grăbit să anunţe decesul Foii Transilvane. Măi să fie! Tare aţi vrea voi, nu?! Ei bine, cititorii nu!

Din presă şi conex, doar analistul media Victor Lungu a avut curiozitatea să sune şi să întrebe ce se întâmplă.

Legat de proprietarul site-ului clonă, habar nu avem cine e. Cine răspunde de site, habar nu avem. Accesaţi-l pe propria răpundere. FTR PRESS nu răspunde nici de eventualele neplăceri legate de sănătatea calculatorului dvs, nici de textele de pe ftr.ro.

Altfel, voi dragi clonatori, continuaţi să viermuiţi, să furaţi, să disperaţi. Noi vom face presă. Denumiri sunt, câte-n stele, câte-n nisip. Plăcerea de a construi de la zero e de partea noastră.  Mulţumim de provocare! Ne auzim! Garantat!

ŞI IATĂ, NE AUZIM. PENTRU A LĂSA ORGANELE ABILITATE SĂ ÎŞI DESFĂŞOARE INVESTIGAŢIILE, PÂNĂ LA SOLUŢIONARE, REDACŢIA FOAIA TRANSILVANĂ ÎNCEPE UN NOU PROIECT MEDIA: COTIDIANUL TRANSILVAN! Ne găsiţi pe www.cotidianultransilvan.ro şi la www.cotidiantr.ro. Aceiaşi oameni, aceeaşi presă, aceleaşi investigaţii. ADEVĂRATA FOAIA TRANSILVANĂ ESTE COTIDIANUL TRANSILVAN - www.cotidianultransilvan.ro şi la www.cotidiantr.ro !

COTIDIANTR.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe