Cine şi ce ascunde la ABA Olt şi SGA Vâlcea?

luni, 13 ianuarie 2014

• CARACATIŢĂ PE BANI PUBLICI

• Citiţi despre contracte dubioase, despre cine le coordonează şi cum se scurg miliarde de lei pe publicitate şi alte comenzi la fel de suspecte

Surse apropiate directorului SGA, Valeru Amza, arată faptul că acesta este derutat de schimbarea lui Ion Stoenescu de la ABA Olt. Motivele de îngrijorare sunt legate, se pare, de nereguli privind derularea unor contracte, să le zicem cel puţin dubioase, din cadrul celor două instituţii. Amza i-ar fi cerut lui Gigi Matei să rezolve situaţia pentru că altfel îşi va da demisia.

Temerile directorului Amza

Valeru Amza este îngrijorat de faptul că, în acest moment, noul director de la ABA Olt nu mai semnează anumite plăţi care nu ar respecta legislaţia. Până acum, datorită subordonării politice nu numai a lui Stoenescu faţă de Gigi Matei, Amza nu avea nici o emoţie legată de derularea contractelor, să le zicem, la limita legii, dacă nu cumva dubioase din instituţie. Zilele trecute, aflat într-un loc public împreună cu mai mulţi colegi de partid, Amza a vociferat, afirmând că lucrurile nu rămân aşa, pentru că altfel Gigi Matei va avea o problemă. Nu ştim la ce se referă, însă sursele noastre ne arată că acesta se teme de un control serios asupra activităţii din ultimul an.

Marionetele viceprimarului PSD

Directorul SGA, Valeru Amza, este un personaj nici măcar politic, dar vocal, promovat de către Gigi Matei pe post de trompetist în caz de nevoie în faţa preşedintelui Ion Cîlea, care în opinia unora ar fi trebuit să fie intimidat în cazul unor decizii de partid. Cu toate acestea, chiar şi Gigi Matei a avut de furcă cu acesta când, angajat la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Amza făcea doar act de prezenţă la locul de muncă. Iar acest lucru l-a înfuriat, la un moment dat, peste măsură pe preşedintele Ion Cîlea care i-a cerut directorului Nicolae Vălimăreanu să ia măsuri. Până atunci, nici măcar Vălimăreanu nu îndrăznise să sesizeze partidul. Pentru că Amza era omul lui Gigi Matei. Aşa a ajuns Amza director la SGA, poziţie din care îl ignoră total pe Ion Stoenescu, un personaj fără carismă, care la comandă politică a acceptat multe compromisuri ilegale. Iar acestea au lăsat urme adânci.

Instituţii controlate de Matei

Din câte se pare, de acelaşi lucru se teme şi Valeru Amza care nu mai poate face ce vrea Gigi Matei, coordonatorul din umbră al activităţii ABA Olt şi SGA Vâlcea. Preşedintele Ion Cîlea a ştiut asta dintotdeauna, însă a considerat probabil că aceştia respectă legea şi nu este nevoie să intervină politic. Din informaţiile noastre, cele două instituţii nu sunt singurele coordonate din umbră de Gigi Matei care a considerat probabil că este mai uşor să faci politică pe bani publici decât pe aceia din propriul buzunar.

Un singur contract de publicitate de 800 milioane de lei vechi

În încheiere ne permitem să adresăm o întrebare acestor personaje din partea întregii prese vâlcene care se zbate să supravieţuiască. În timp ce mass-media vâlceană primeşte câteva sute de lei lunar, în cele mai fericite cazuri, care a fost raţiunea semnării unor contracte de publicitate cu valori de peste 800 de milioane de lei vechi (unul singur) cu societăţi care nu sunt din Vâlcea şi nici măcar din vreunul din judeţele care fac parte din ABA Olt? Cine i-a dat această sarcină lui Ion Stoenescu, ştiut fiind faptul că acesta nu făcea nimic fără acordul altora. (Va urma)

P.S. Avem informaţii că Gigi Matei încearcă să-şi activeze câţiva prieteni „cu ochi albaştri\\\" ca să-şi protejeze în continuare afacerile. Aşteptaţi-vă la surprize. (Nicoleta CHERA - jurnalvalcean.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe