„Așchia“ din curtea justiției vâlcene

luni, 13 ianuarie 2014

Habar nu am cine are dreptate în conflictul acesta artificial dintre conducerea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, mai bine spus președintele acestei instanțe, tânărul judecător Bogdan Mateescu și decanul Baroului Vâlcea, Monica Livescu. Este deja de notorietate națională cearta de la Râmnicu Vâlcea. Din exces de zel sau din necesitate administrativă urgentă, Mateescu a hotărât că un spațiu aparținând de zeci de ani avocaților vâlceni, în incinta Judecătoriei, să revină în patrimoniul instanței. Avocaților le-a sărit țandăra, au invocat legea în favoarea lor, au transmis comunicate de presă, Judecătoria a reacționat la fel și de-aici a ieșit un întreg tămbălău, care a adus Vâlcea din nou în atenția opiniei publice naționale. Din nefericire orașul Râmnicu Vâlcea beneficiază de ani de zile de acest gen de publicitate negativă: primarii sunt arestați pe bandă rulantă pentru corupție, hackerii vâlceni fură milioane de dolari din conturile americanilor, privatizarea de la Oltchim a eșuat, comandanții Jandarmeriei sunt cercetați de DNA tot pentru fapte de corupție iar exemplele ar putea continua. Acum au ieșit în prim-plan judecătorii care se ceartă cu avocații! Te doare capul!!!

În opinia mea, tânărul judecător Bogdan Mateescu are ambiții politice. Altfel nu-mi explic de ce vrea cu tot dinadinsul să iasă în față cu idei dintre cele mai „trăsnite“, în sensul elegant al cuvântului. Prima dată s-a războit cu un întreg Consiliu Superior al Magistraturii, a pornit o adevărată revoluție națională pentru schimbarea lui Cristi Dănileț, membru în CSM. Se invocau motive mai mult sau mai puțin obiective. Mateescu a ieșit în față, și-a făcut imagine, a dat interviuri, a fost o adevărată vedetă. Asemenea unui om politic! Cine se uită cu mai mare atenție în CV-ul familial al judecătorului Mateescu nu are cum să nu realizeze care sunt afinitățile politice ale junelui „justițiar“. Dar acesta este un alt subiect. Acum, magistratul a pus în scenă o nouă piesă pentru atragerea audienței: deposedarea avocaților de un spațiu pe care-l dețineau de zeci de ani. Nu știu, mă întreb și eu: chiar nu se mai poate desfășura activitatea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea fără acest spațiu? Sau Bogdan Mateescu le plătește niște poliție guralivilor avocați?! Întreb, nu dau cu parul!

O veche vorbă din popor spune că: Așchia nu sare departe de trunchi! Așa este și cu caracterul. Simt nevoia să le spun cititorilor o mică poveste adevărată sută la sută. În anul 2007, am cumpărat prin credit, pe firmă, o casă în stațiunea Băile Govora. Am vrut să realizez o mică pensiune în zonă și am investit ceva bani în acest proiect. În anul 2008, m-am trezit cu o adresă de la Primăria Băile Govora, prin care mi se aducea la cunoștință că trebuie să plătesc un impozite de aproape 100 de milioane lei vechi pe anul precedent. Bineînețeles că nu mi-a venit să cred, suma era colosală! M-am dus la primarul Mihai Mateescu să lămuresc situația. Foarte amabil, așa cum este de obicei în aparență, edilul Govorei mi-a spus că se poate găsi o soluție să plătesc mult mai puțin impozit. În același timp, primarul mi-a vorbit despre „Florile Govorei“, o manifestare culturală cu tradiție pe plan local. „Am mai avea și noi nevoie de ceva sponsorizări...bla, bla, bla...“ – mi-a sugerat Mihai Mateescu. M-am prins imediat că „trăim în România și asta ne ocupă tot timpul“ și am devenit instantaneu unul dintre sponsorii de la „Florile Govorei“ – ediția 2008. Nu am primit chitanță, nimic, dar nici nu am cerut. Și aceasta nu a fost ultima dată când am intrat în contact cu „realitățile“ Govorei. Primarul a mai organizat și o masă pentru pensionari. Scenariul s-a repetat, numai că de data aceasta l-am „ajutat“ pe primar cu produse. Mihai Mateescu este tatăl judecătorului Bogdan Mateescu. Nu insinuez nimic, dar proverbul poate să fie valabil și în acest caz.

În rest, să auzim de bine, domnilor judecători și avocați, stați la masa discuțiilor și rezolvați-vă problemele, nu vă mai ridicați fustele...!

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe