Sindicatele și părinții cer eliminarea fondului clasei

duminică, 12 ianuarie 2014

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a afirmat vineri, într-o conferință de presă, că fondul clasei trebuie scos în afara legii și a susținut că sindicatul pe care îl reprezintă se delimitează de practici precum cea de la Școala 10.
În opinia sindicalistului, decizia luată de Consiliul de Administrației al Școlii nr. 10 "Maria Rosetti" de a-i desface contractul de muncă învățătoarei Dana Blându este una corectă.
"Astfel de cadre didactice sunt o rușine și nu au ce să caute în sistemul de învățământ", a spus reprezentatul FSLI, adăugând că nici nu ar trebui să mai fie lăsată să revină în sistem.
La rândul său, președintele Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret", Marius Nistor, a cerut și el eliminarea fondului clasei și a susținut că salariile mici nu trebuie să ofere niciunui angajat din sistem motivația de a cere sau a accepta foloase necuvenite din partea părinților.
El a spus că sindicatul pe care îl reprezintă nu va susține niciodată un angajat al sistemului care solicită bani sau alte foloase de la părinți și elevi și va condamna întotdeauna astfel de practici.
"Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" consideră că trebuie adoptate în regim de urgență Codul de etică și Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, iar Ministerul Educației și inspectoratele ar trebui să acorde consiliere de specialitate unităților de învățământ în vederea elaborării regulamentelor interne", a spus Nistor.
Prezent la conferință, Mihaela Gună, reprezentanta Federațiilor Naționale a Asociațiilor de Părinți din învățământul preuniversitar, a afirmat că numai prin intermediul asociațiilor de părinți, cu chitanță, pot fi strânși legal bani și a explicat că, dacă nu există personalitate juridică, strângerea de bani este ilegală.
"Părintele primește chitanță pe cotizația stabilită de Adunarea Generală a Asociației de Părinți. Modul de cheltuire al banului trebui să fie stabilit numai de către asociația de părinți", a spus Gună. AGERPRES

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe