SOCAR: Vom continua investițiile în România, dar acestea nu includ cumpărarea Oltchim

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Compania petroliera de stat SOCAR din Azerbaijan va continua investitiile in Romania, dar acestea nu includ cumpararea Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), potrivit directorului general al SOCAR Romania, Hamza Karimov. "Avand in vedere situatia actuala a Oltchim, nu cred ca exista o pozitie pozitiva a conducerii SOCAR referitor la acest proiect", a declarat Karimov pentru Mediafax.Guvernul a propus SOCAR, anul trecut, sa preia combinatul din Ramnicu Valcea, aflat in insolventa din ianuarie 2013.

Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Oltchim, asteapta pana la 31 ianuarie oferte din partea companiilor interesate sa cumpere actiunile detinute de combinat la Oltchim SPV, care controleaza activele unitatii, evaluate la 305,24 milioane de euro.

O tentativa de privatizare a Oltchim esuat in 2012, iar de atunci statul cauta solutii sa mentina combinatul in activitate.

SOCAR este prezent in Romania pe segmentul distributiei de carburanti in benzinarii, cu o retea de 22 de unitati. Planurile companiei azere vizeaza crearea unei retele de 300 de benzinarii in decurs de cativa ani.

SOCAR are 338 de angajati in Romania, dintre care aproximativ 40% au fost recrutati in 2013.

de V.M.     HotNews.ro

Vineri, 10 ianuarie 2014, 22:21 Economie | Companii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe