Planul "DIABOLIC" pus la cale de învăţătoarea ȘPĂGARĂ. MOTIVUL pentru care și-a ales ELEVII după ADRESĂ

joi, 9 ianuarie 2014

Scandalul de la Şcoala "Maria Rosetti" atinge dimensiuni halucinante. Învăţătoarea Dana Blându este acuzată că şi-a ales pe sprânceană elevii din clasă, având grijă să fie cât mai mulţi în apropiere de "afacerea" ei, un after-school.

În paralel cu intrarea pe ultima sută de metri a anchetei realizate de inspectori, la Şcoala "Maria Rosetti" din Capitală s-a spart şi "buboiul" şpăgii în cazul învăţătoarei Dana Blându.

Un mic Hitler

Mai discreţi sau mai vocali, părinţii implicaţi vin cu detalii care îi creionează dascălului profilul unei minţi diabolice, capabilă de manipulări şi scenarii complicate.

Când au dat iniţial ochii cu învăţătoarea copiilor lor de pregătitoare, oamenii s-au gândit că l-au prins pe Dumnezeu de un picior. Femeia, cadru didactic cu peste 30 de ani de experienţă în sistem, i-a tratat ca pe nişte egali şi chiar a insistat să le vorbească la pertu. N-au intrat la bănuieli nici măcar atunci când li s-a cerut să plătească de două ori fondul şcolii, într-un singur semestru, în total de zece mii de lei, sau când învăţătoarea a venit cu pretenţia să angajeze o femeie de serviciu doar pentru clasa ei.

S-au prins de strategiile Danei Blându abia când au fost presaţi să-şi ducă micuţii la after-school-ul condus de aceasta. Mai mult, deşi se presupune că dascălii nu au niciun amestec în repartizarea pe clase a elevilor de pregătitoare, din vorbă în vorbă, au descoperit că o mare parte dintre ei locuiau în aceeaşi zonă în care se afla şi afterschool- ul cu pricina. Refuzul lor de a-i pompa bani în afacerea proprie a fost de altfel şi "fitilul" care a stârnit ieşirea necontrolată surprinsă pe înregistrarea video.

Scenariul din spatele afacerii after-school

"Practic, asta i-a pus capac. Până atunci, dascălul oscilase între două atitudini: fie se trăgea cu ei de şireturi, fie era autoritară. Pe o mămică o invitase la cafea, în timp ce pe alta o lua la întrebări că de ce o ţine soţul acasă", arată psihiatrul Gabriel Diaconu (foto), căruia i s-au confesat unii dintre părinţi. Din poveştile acestora reiese că dascălul a regizat totul în detaliu, încă de la prima şedinţă, când li s-a dat un "extemporal" cu întrebări despre studiile lor superioare, venituri, adrese etc. “Concluzia li s-a comunicat în a doua şedinţă: «Cred că nu veţi avea probleme când va fi vorba de dat bani, cei mai mulţi staţi la vilă»", mai arată Diaconu.

Că învăţătoarea se pricepea de minune să se joace cu minţile lor, confirmă şi mama fetiţei care a avut curajul să o demaşte înregistrând-o. "Are talentul de a supune şi domina părinţii. Ne-a explicat că îi dăm la afterschool-uri proaste în loc să îi dăm la afterschool- ul dumneaei, fapt care lear asigura succesul în viaţă. La noi în clasă, din 20 de familii, s-au revoltat doar vreo patru. Riscul, atunci când depui o reclamaţie la conducerea şcolii, este să dai exact peste «partenerul de afaceri» al învăţătorului", a declarat femeia într-un interviu publicat pe blogul jurnalistei Simona Tache.

Mămica a adăugat că "şpaga se spală prin înscrierea la afterschool şi devine legală" şi că însăşi învăţătoarea Blându le-a dezvăluit ce cadouri primesc restul colegelor sale: porci, poşete, diamante sau maşini. Potrivit acesteia, ar mai există o întregistrare făcută de unul dintre taţi, în care învăţătoarea îi face pe părinţi cu ou şi cu oţet. În ciuda faptului că imaginile sunt mai mult decât grăitoare, unii dintre ei se încăpăţânează încă să ţină partea învăţătoarei şi chiar au trecut la ameninţări faţă de tabăra opusă. "Nu sunt rău intenţionaţi, dar au un sentiment puternic de loialitate faţă de învăţătoare, care le-a inoculat propria ei viziune. Dacă ar discuta cu un specialist, 60% dintre ei ar schimba tabăra", crede psihiatrul Gabriel Diaconu.

Avocata învăţătoarei: "Afirmaţiile au fost interpretate greşit"

Ancheta s-a mutat, ieri, la Secţia 6 de Poliţie din Capitală, unde Dana Blându a cerut o întrevedere cu părinţii care au reclamat-o, pentru a-şi cere scuze. Avocata sa, Maria Vasii, cea care l-a reprezentat şi pe poliţistul Cristian Cioacă, a afirmat că dascălul nu intenţionează să-şi dea demisia şi s-a mulţumit să declare că vorbele clientei sale au fost prost înţelese: “Acele afirmatii au fost interpretate greşit, pentru că media nu au avut acces la întreaga înregistrare, ci doar la o frântură". În paralel, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis că va finaliza astăzi raportul privind situaţia de la Şcoala "Maria Rosetti".

EVZ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe