Interviu cu atletul vâlcean Rareș Andrei Toader, campion național și un recordman la aruncarea greutății: „Bunicul mi-a insuflat pasiunea pentru sport”

duminică, 5 ianuarie 2014

Vâlceanul Rareș Andrei Toader este campion național și un recordman la aruncarea greutății. Deși este doar un puști, povestea sa începe de fapt în 1967, atunci când bunicul său devenea campion național de seniori.

Performanțele acestuia l-au motivat în urmă cu mai bine de 3 ani pe Rareș Toader să se apuce serios de atletism. În acest timp a reușit să spargă recordul național și să devină campion al României la juniori. Sportivul de la CS Chimia a avut amabilitatea să răspundă publicației Ziarul de Sport unor întrebări referitoare la cariera sa.

ZdS: Cine este cel care te-a îndemnat către atletism și cum te ajută acum ?

Rareș Toader: Este vorba de bunicul meu, Aurel Berbece. A fost campion național de seniori în 1967 la săritura în înălțime. Practic el m-a îndrumat și pot să spun că este antrenorul meu neoficial. Mă ajută cu sfaturi și cu încurajări.

ZdS: Practici mai multe probe ?

Rareș Toader: Da, e vorba de două sporturi asemănătoare, aruncarea greutății și a discului. Specialitatea este până la urmă aruncarea greutății, unde am și recordul național de 18,04 metri. S-a întâmplat la Grand-Prix-ul de la București.

ZdS: Care este programul tău de antrenament ?

Rareș Toader: Mi-am stabilit de comuni acord cu antrenorii mei un calendar care să mă ajute și care cuprinde antrenamente zilnice, de câte 2-3 ore pe zi.

ZdS: Ți-ai stabilit vreun obiectiv în carieră ?

Rareș Toader: Deocamdată mă gândesc mai mult cum să progresez. Evident, ca orice tânăr sportiv visez să ajung printre cei mai buni din lume și de ce nu la un momentdat voi obține o medalie la Jocurile Olimpice. Nu mi-am stabilit un reper prea îndrăzneț pentru că sunt încă la debut.

ZdS: Ai un atlet preferat ?

Rareș Toader: Da, germanul David Storl.

ZdS: Care este calitatea prin care te-ai remarcat și ce mai ai de îmbunătățit ?

Rareș Toader: Cred că tehnica este cea care primează în momentul de față, dar un aruncător trebuie să aibă și foarte multă explozie. Lucrez la această latură a construcției mele sportive.

ZdS: Cum sunt condițiile de antrenament ? Ești mulțumit ?

Rareș Toader: Mă antrenez la Râmnicu Vâlcea, iar condițiile de la Stadionul Municipal sunt destul de bune pentru greutate, ceva mai puțin bune pentru disc. Oricum, sunt de părere că dacă îți dorești cu adevărat și faci cu pasiune un anumit sport, nu mai contează atât de tare anumite lipsuri.

ziaruldesport.ro - Atletism / Autor: Maria Sorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe