La patru luni dupa moartea mamei Monicai, blestemul de la Frasinei loveste din nou! O tanara a disparut fara urma in zona manastirii! Politia o cauta de o luna!

vineri, 27 decembrie 2013

 

Blestemul Manastirii Frasinei, despre care se spune ca ar fi ucis-o pe Veronica Bulai, mama Monicai Gabor, loveste din nou.

De mai bine de o luna, o tanara din comuna valceana Muereasca parca a intrat in pamant. Alexandru Cristina Zenaida, o minora in varsta de 15 ani a parasit domiciliul socrului sau, la inceputul lunii noiembrie si de atunci nimeni nu mai stie nimic de ea. Pe 11 noiembrie, cazul a ajuns in atentia IPJ Valcea, care a distribuit fotografia tinerei, in speranta ca cineva o va recunoaste.Veronica Bulai, alaturi de cele doua fete ale ei, Monica (stanga) si Ramona

Cativa dintre vecinii fetei sunt convinsi ca pustoaica a facut aceeasi greseala pe care a facut-o si mama Monicai. Comuna Muereasca se afla situata pe un deal la capatul careia se afla Manastirea Frasinei, loc in care femeile nu au voie sa calce. „La noi in sat toata lumea stie regula asta. Au mai fost fete care au trecut de Crucea Sfantului Calinic si au s-au prapadit. Pe fata asta n-a vazut-o nimeni coborand la vale, asta inseamna ca a luat-o in sus, spre padure”, ne-a declarat un vecin din sat, care ne-a contactat la redactie.Drumul catre Manastirea Frasinei, interzisa femeilor

Cristian Zenaida are 1,50-1,59 m inaltime, 50-59 kg, par negru si strans. Provine dintr-o familie modesta, de romi, iar in momentul in care a disparut purta un maiou de culoare alba si o fusta lunga, cu motiv floral. Oricine a vazut-o sau are informatii despre fata, este rugat sa sune la 112.Acesta este blestemul lasat de Sfantul Calnic

La sfarsitul lunii august, Veronica Bulai, mama Monicai Gabor a murit in conditii tragice, dupa ce a fost lovita de un bolovan, la intrarea in pestera Polovragi. Cu o noapte inainte, ea a a fost cazata impreuna cu un grup de credinciosi aproape de Manastirea Frasinei, in schitul pentru femei, insa conform martorilor oculari, femeia a trecut de semnul lasat de Sfantul Calinic si s-a avantat spre padure, lucru absolut interzis pe „Athosul romanesc”.

Legenda Manastirii Frasinei spune ca Sfantul Calinic, dupa ce a ridicat lacasul de cult, ar fi plecat pentru o perioada. Cand s-a intors, i-ar fi gasit pe preoti petrecand cu femeile din sat, moment in care Sfantul Calinic a facut un legamant pe vecie, ca nici o femeie sa nu mai aiba vreodata voie sa treaca pe la manastire. Cine indraznea sa incalce aceasta regula, urma sa moara in chinuri groaznice. La doi kilometri mai la vale a asezat o piatra in care a gravat cu litere chirilice un blestem adresat femeilor care cutezau sa urce mai sus de acel semn. Astazi, in locul respectiv s-a ridicat o alta manastire unde pot veni doar femei.

iata blestemul: "Legatura de blestem. Calinic, cu mila lui Dumnezeu, Episcop al Noului Severin. Acest sfant locas s-a zidit din temelie spre a fi chinovie de parinti monahi si fiindca prin parte femeiasca putea sa aduca vreun scandal monahilor vietuitori aicelea. De aceea, sub grea legatura s-a oprit ca de la acest loc sa nu mai treaca inainte sub nici un chip parte femeiasca, iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa fie asupra lor precum: saracia, garbovia si tot felul de pedepse. Si iarasi, cele ce vor pazi aceasta hotarare sa ia blagoslovenia lui Dumnezeu si smereniei noastre si sa vie asupra lor din tot fericitul bine, Amin. Calinic, Episcopul Ramnicului Noul-Severin. 1867-ian-17". (wowbiz.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe