Vâlceanul Eugen Tudor a intrat în finala Concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică

joi, 19 decembrie 2013

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță încheierea primei etape a competiției Premiile LSRS pentru Excelență Academică. Concursul s-a desfășurat pentru anul academic 2012-2013, participarea fiind posibilă pentru opt categorii. Astfel, dintre cei peste 200 de concurenți înscriși, 44 au trecut de prima etapă a jurizării pentru a intra în finala competiției astfel: câte 5 tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în America de Nord - nivel universitar și nivel post-universitar; Studentul Român al Anului pe Alte Continente; Studentul Român Erasmus al Anului și Studentul Anului în România, câte 6 tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în Europa - nivel universitar și nivel post-universitar, și nu în ultimul rând 7 tineri pentru categoria Premiul Special în Arte.

Unul dintre acești tineri eminenți - Eugen Tudor - finalist la categoria Studentul Român al Anului în America de Nord-nivel universitar, provine din județul Vâlcea. Atât Eugen, cât și toți ceilalți finaliști reprezintă modele de succes în societatea noastră și sunt exemple firești ale ambiției și reușitei pe plan academic și profesional.

Eugen Tudor este din Drăgășani și studiază la Jackson School of Geosciences din cadrul University of Texas, Austin. Este student masterand în anul doi și lucrează ca asistent de cercetare pe un proiect (finanțat de Statoil SA, în Nordul Patagoniei, Argentina) de studiu a unui bazin de sedimentare pentru a înțelege mai bine rezervoarele de hidrocarburi din subteran, supervizat de unul dintre cei mai buni geologi din domeniu, Ron Steel. A fost recrutat și angajat de către ExxonMobil, cea mai mare companie de petrol din lume, pentru un internship în vara din 2014, în Houston, cu posibilitatea de angajare permanentă în cadrul biroului din București. În același timp, face parte din Centrul Universitar București, un nou centru local pentru cercetașii cu vârsta cuprinsă între 18-24 ani din București, dedicat aplicării metodei Scout de educație non-formală pentru tineri adulți în vederea dezvoltării personale.

 

Distincția în Educație se premiază la început de an!

 

Premierea studenților va avea loc, conform tradiției, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ce se va desfășura și de această dată la Palatul Parlamentului.

La eveniment sunt așteptați aproximativ 1000 de studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.

Vă invităm alături de noi la Palatul Parlamentului, în data de 8 ianuarie 2014. Rezervarea unui loc în sală este gratuită și se face completând formularul de pe www.gala.lsrs.ro. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe