Tenis Club Rm. Vâlcea dispune de trei terenuri de tenis, două dintre acestea fiind acoperite

luni, 16 decembrie 2013

Darius Brăguşi a creat condiţii copiilor care vor să practice acest sport:

Timp de 11 ani (între anii 1995 şi 2006) a lucrat Darius Brăguşi la Baza Sportivă Oltchim, la terewnurile de tenis de câmp de acolo şi după ce s-a desfiinţat secţia de tenis de câmp a Clubului Sportiv Oltchim, tehnicianul vâlcean şi-a înfiinţat propriul club de tenis de câmp, Tenis Club Rm. Vâlcea, club ce a fost afiliat la Federaţia Română de Tenis.

Timp de 11 ani a lucrat la Baza Sportivă Oltchim

Darius Brăguşi a plecat la drum, la propriul său club de tenis de câmp, cu 20 de copii, el fiind singurul antrenor. Antrenamentele le făcea la Baza Sportivă Dacia (lângă pasajul de pe Strada Dacia), terenurile de acolo fiind închiriate. Apoi, lângă el au venit alţi doi instructori, Nicolae Dumitraşcu şi Sebastian Popa. La Baza Sportivă Dacia, Darius Brăguşi a organizat, în acea perioadă, mai multe turnee de tenis incluse în calendarul Federaţiei Române de Tenis. În primul an au fost două turnee, ajungându-se pe parcurs la organizarea a 5 turnee, două în sălile de sport din municipiu şi 3 în aer liber. Vara, pe lângă cele 5 turnee anuale ale FR Tenis, Tenis Club Rm. Vâlcea organiza şi două turnee în circuitul BCR Tenis Partener.

 În locul unei grădini, terenuri de tenis

Între timp, pe Strada Ştirbei Vodă (la 200 de metri după Unitatea Militară), spre Vlădeşti, Darius Brăguşi a pus bazele unor terenuri de tenis (de zgură) cu posibilitatea ca două dintre ele să fie acoperite pe timp de iarnă cu baloane presostatice. A fost mai întâi un efort fianciar substanţial pentru cumpărarea terenului (acolo era o grădină), a urmat amenajarea (de la zero) a terenurilor care apoi au fost omologate de FR Tenis. Din 2010, toată activitatea sportivă a Clubului Tenis club Rm. Vâlcea s-a mutat în această locaţie, cu antrenamente (la toate nivele de vârstă) şi organizarea de competiţii oficiale.

Turneul pentru copii „Cupa de iarnă”

În această perioadă, la Baza Sportivă a Clubului Tenis Club Rm. Vâlcea are loc turneul dotat cu trofeul „Cupa de iarnă” pentru copii şi juniori, la categoriile 10, 12, 14 şi 16 ani, fete şi băieţi. Întrecerea reuneşte la start circa 70 de copii de la cluburile de profil din ţară şi este inclus în calendarul competiţional al FR Tenis, la categoria 1. La acest turneu, federaţia a trimis ca arbitru delegat pe Lucian Ghia, din Braşov, iar la final, primii 4 clasaţi, la fiecare categorie de vârstă, vor primii, pe lângă punctele acordate de FR Tenis şi cupe, diplome sau materiale sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe