Dan Şova şi Ion Cîlea dezinformează populaţia în legătură cu autostrada Sibiu-Piteşti

luni, 9 decembrie 2013

Comunicat de presă

În urma informaţiilor pe care Ministrul Marilor Proiecte de Infrastructură, domnul Dan Şova, le-a prezentat ca argumentaţie pentru amânarea după anul 2020 a tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti, precum şi ca răspuns la „atacul la persoană” pe care Preşedintele PSD Vâlcea, domnul Ion Cîlea, l-a lansat la adresa sa, deputatul Cristian Buican doreşte să facă câteva precizări:

  1. De-a lungul anului 2013, domnul ministru Şova a dat nenumărate asigurări că tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti se va realiza din fondurile europene puse la dispoziţia României în perioada 2014-2020 şi că în acest sens CNADNR întreprinde demersurile necesare, prin refacerea studiului de fezabilitate şi întocmirea documentelor necesare pentru includerea acestui proiect în cadrul programului de finanţare POS-T 2014-2020. Mărturie în acest sens sunt răspunsurile semnate de către domnul Dan Şova la interpelarea deputatului Cristian Buican din luna mai 2013 (http://www.cdep.ro/interpel/2013/r188B.pdf ) şi la interpelarea domnului deputat Vlădoiu Aurel din luna octombrie 2013 (http://www.cdep.ro/interpel/2013/r188B.pdf ). Aceste documente semnate de către domnul Dan Şova vin în contradicţie cu planul de autostrăzi prezentat săptămâna trecută, ceea ce însemnă că într-una din cele două situaţii domnul Dan Şova a minţit. Niciodată, dar niciodată nu s-a discutat despre două tronsoane distincte, primul Piteşti - Curtea de Argeş - Râmnicu Vâlcea şi al doilea Râmnicu Vâlcea – Sibiu. În acest sens stau mărturie documentele de pe site-ul CNADNR (http://www.cnadnr.ro/proiect.php?id=50# ). Conform strandardelor de cost asumate de CNADNR, costul întregului tronson de autostradă Sibiu-Piteşti nu este mai mare de 1,8 miliarde de euro, ceea ce însemnă că şi în această privinţă domnul Dan Şova dezinformează populaţia României.
  2. 2.       Preşedintele PSD Vâlcea, domnul Ion Cîlea, noul purtător de cuvânt al ministrului mincinos Dan Şova, trebuie să se hotărască când avea dreptate, pe 20 noiembrie 2013, când spunea: Nu spun că cea prin Braşov nu ar avea importanţa de rigoare, dar odată ce de 20 de ani vorbim de culoarul IV, nu putem acum să ne răzgândim şi să găsim alte rute. Comisia Europeană o va finanţa pe cea care trece pe aici. 85% din fonduri vin de la Uniunea Europeana (UE), autostrada Sibiu - Piteşti este considerată un proiect prioritar al UE. Tronsonul Sibiu - Piteşti este inclus şi în hărţile europene ca proiect prioritar şi pe noul coridor Rin - Dunăre. Tronsonul de autostrada A1 Sibiu - Piteşti face parte din proiectul prioritar numărul 7, ce se suprapune în ţara noastră peste fostul coridor IV pan-european şi pentru care UE pune la bătaie cei mai mulţi bani pentru a-l termina. Atât timp cât în maxim doi ani acest coridor va fi finalizat între Nădlac şi Sibiu, avem Piteşti - Bucureşti, mai rămâne exact acest tronson. În schimb proiectul de la Ploieşti la Braşov nici nu a intrat în fazele premergătoare execuţiei. Se spune de costurile mai mici pentru Sibiu - Braşov, dar dacă adăugăm costurile dintre Braşov şi Ploieşti, nu ajungem la acelaşi lucru. Mai ales că pentru Sibiu - Piteşti, aşa cum am spus, avem finanţare europeană. Am fost la domnul Şova în urmă cu o săptămână şi am să insist să aibă în vedere acest tronson, vital pentru Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa. Cei de la Renault spun că e un dezastru să nu se facă rapid acest tronson”( Agerpres - Miercuri, 20 noiembrie 2013 ora 10:35), sau acum, când răspunde în locul ministrului Dan Şova şi comite un atac la persoană, folosind jigniri în loc de argumente: „Porţiunea Râmnicu Vâlcea-Sibiu este considerat drum secundar, nu pot să vă spun de ce, iar Piteşti - Curtea de Argeş - Râmnicu Vâlcea e drum principal” (adevărul.ro – 5 decembrie). Aceste ultime afirmaţii ale domnului Ion Cîlea sunt doar minciuni, în totală contradicţie cu Proiectul Prioritar nr. 7 al Uniunii Europene, pe care înşuşi Ion Cîlea îl folosea ca argument acum 3 săptămâni când făcea „diligenţe” pe lângă Ministrul Dan Şova pentru autostrada Sibiu-Piteşti. Domnul Ion Cîlea trebuie să înţeleagă că realizarea tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti, în integralitatea sa, este vitală pentru economia şi dezvoltarea judeţului pe care vremelnic îl conduce, şi din servilism pe linie de partid şi obedienţă comunistoidă va distruge viitorul judeţului Vâlcea. 
  3. 3.       Cine îşi va asuma o eventuală restrângere sau o relocare a activităţii Dacia-Renault de la Mioveni, cea mai importantă firmă pentru exportul românesc, unul din cei mai mari contribuabili la P.I.B. şi unul din cei mai mari angajatori din România? În nenumărate rânduri reprezentanţii uzinelor Dacia Renault au afirmat că tronsonul Sibiu-Piteşti ar trebui să reprezinte o prioritate, că ar avea o reducere semnificativă de costuri cu transportul unităţilor produse şi că astfel ar deveni mai competitivi. Deputat PNL, Cristian Buican

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe