70 de autotrenuri au pornit într-un marş de protest pe Valea Oltului

luni, 9 decembrie 2013

Transportatorii de marfă au au intrat astăzi în grevă pe termen nelimitat, iar şoferii a aproximativ 70 de autotrenuri au protestat încă de la primele ore ale dimineţii la Râmnicu Vâlcea, impotriva majorarii accizelor la combustibili cu 0,7 eurocenti pe litru. Potrivit agenţiei HotNews, aceştia au pornit într-un marş cu 20km/h, pe Valea Oltului.

Peste 150 de TIR-uri s-au alaturat protestului si la Satu-Mare. Acestea au fost oprite, azi-dimineata, la intrarea in vama Petea si la iesirea din municipiul Satu Mare. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Polite Judetean Satu Mare, traficul rutier se desfasoara cu dificultate, agentii de la Politia Rutiera fragmentand coloana de TIR-uri pentru a permite accesul masinilor mici.

Aproximativ 120 de TIR-uri stationate au blocat azi-dimineata traficul rutier pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, parte din Autostrada A1, in zona localitatii Cristian (judetul Sibiu), potrivit politiei citate de Agerpres.

La Arad, greva a inceput la ora 6.00. Zeci de tiruri au tras pe dreapta pe centura Aradului, transmite Digi24. Circulatia spre vama Nadlac va fi ingreunata.

Cateva zeci de soferi de pe masini de transport marfa din Botosani au stationat cu camioanele pe drumul european E 58 Botosani-Suceav. Au blocat doar cate o banda pe fiecare sens de mers, circulatia rutiera nefiind afectata.

Transportatorii de marfă din România au intrat astăzi în grevă pe termen nelimitat. Aceştia sunt nemulţumiţi de noua acciză pe combustibil, de 7 eurocenţi pe litru, contestată şi de preşedintele Traian Băsescu. Transportatorii rutieri de mărfuri opresc de astăzi activitatea, susţinând că "au epuizat toate căile diplomatice" în relaţia cu autorităţile, care nu îşi respectă angajamentele, şi că cea mai recentă "lovitură" din partea Guvernului este creşterea accizelor la carburanţi.

 www.gds.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe