Consilierul municipal PPDD Iulian Voicu vrea să dejoace manevrele ILEGALE ale primarului

luni, 11 noiembrie 2013

 

Vâlcenii au aflat de tentativele primarului penal de a scoate bani din fel de fel de propuneri aberante supuse consiliului local spre aprobare. Una din ,, jucăriile,, lui Frîncu este aceea de a angaja, pe bani mulţi, case de avocatură care să reprezinte municipalitatea în diferite procese şi încheieri de contracte. Primarul intenţiona să plătească din bani publici şi apărarea funcţionarilor acuzaţi de fapte penale. Dacă ar avea dreptul de a decide el singur ce casă de avocatură să primească direct acest contract în mod evident respectiva casă ar plăti cumva şi cheltuielile judiciare legate de procesul primarului aflat în plină desfăşurare.

Unul dintre consilierii locali, avocatul Iulian Voicu, va depune luni la primărie un proiect de hotărâre care dacă va fi adoptat la vot îl va lăsa pe primar cu buza umflată.

,,Sunt conştient de faptul că cei 5 jurişti ai primăriei sunt depăşiţi de procese şi că nu sunt specializaţi de exemplu în negocierea şi încheierea unor contracte de natură comercială mari. Ştiu că sunt cazuri în care primăria are nevoie de avocaţi şi de avocaţi buni. Vreau însă ca selecţia acestora să fier transparentă, punctuală şi nu la mâna primarului. De aceea propun colegilor mei din consiliu un proiect de hotărâre care adoptat fiind nu ar mai lăsa loc speculaţiilor. Eu propun ca punctual, primăria să angajeze avocat pentru fiecare caz în parte. Numai că angajarea acestora să se facă după o selecţie a unei comisii formată din cinci consilieri ( câte unul de la fiecare partid politic cu reprezentare în consiliu). Această comisie va analiza dacă este cazul să se angajeze avocat, va fixa tariful şi va face propuneri. Ulterior consiliul va vota. Pot fi chiar şi situaţii în care să fim de acord ca un salariat să fie apărat pe bani publici dacă sunt semne că acuzele aduse acestuia nu au temei şi omul nu are un salariu care să-i permită o asistenţă juridică profesionistă. Dar trebuie ca totul să treacă prin consiliu. Nu mi se pare normal să fie lăsat un om condamnat pentru fapte de corupţie să decidă singur importante sume de bani ce destinaţie iau şi nu cred că este necesar ca primăria să aibă contract cu o casă de avocatură permanent deoarece tarifele acestor firme din Capitală mai ales sunt foarte mari.,,

Demersul consilierului de la PPDD pare a fi sprijinit de mai mulţi consilieri de la toate formaţiunile politice. Oricum dacă aceştia nu vor lua această decizie nu vor face decât să lase mînă liberă lui Frîncu care va încheia, pe căi ocolite, un contract de asistenţă juridică, cu o casă de avocatură din Capitală, pe o importantă sumă de bani. Important pentru râmniceni este ca încet dar sigur consilierii locali să se unească şi să îi ia jucăriile acestui om care pare să-şi fi pierdut total busola. Adică să nu îi mai permită să jongleze cu banii publici că altfel ajungem nu numai să vrea să dea Căminul de Bătrâni străinilor cum a propus dar ne va concesiona şi parcurile, animalele de la Zoo şi toaletele publice.

 

EXPUNERE DE MOTIVE CU PRIVIRE LA PROIECTUL DE HOTARARE INITIAT DE CONSILIER LOCAL IULIAN VOICU

 

privind achizitionarea unor servicii de consultanta juridica, asistenta si reprezentare pentru dosarele cu grad mare de dificultate si care prezinta un interes deosebit pentru autoritatea locala

 

         Avand in vedere Raportul Directiei Administratie, Juridic, Contencios nr 36575 din 25.10.2013 in care se evidentia posibila necesitate a achizitionarii unor servicii de asistenta juridica pentru dosarele cu grad mare de dificultate, pentru negocierea contractelor cu grad ridicat de dificultate incheiate de autoritatile locale dar si in alte situatii ce ar necesita asistenta juridica strict specializata si avand in vedere faptul ca a incetat prin ajungere la termen contractul incheiat cu o societate de avocatura.

De asemenea pentru a se asigura un grad maxim de transparenta si pentru a putea fi exercitat un control eficient al modalitatii in care cabinetul individual avocat/societatea civila profesionala sau cu raspundere limitata de avocati isi respecta obligatiile contractate in sensul definit de art 40 din Legea 51/1995 si anume de a maximiza gradul de procese castigate in instanta, se propune angajarea de servicii juridice pentru fiecare caz/situatie concreta ce necesita asistenta juridica.

Avantajele contractarii de servicii juridice pentru fiecare caz concret ce necesita asemenea servicii se prezinta in primul rand printr-un control mai bun al autoritatii locale cu privire la ceea ce primeste in schimbul onorariului platit:

-in situatia in care serviciile nu sunt multumitoare se vor cauta solutii mai bune, nemaiapelandu-se in continuare la serviciile avocatului respectiv;

- cointeresarea avocatului sa presteze in cele mai bune conditii serviciile de asistenta juridica;

- onorariul dar si obiectivele de performanta ce trebuiesc indeplinite de avocatul/societatea civila profesionala de avocati se stabilesc pentru fiecare cauza in parte cu maxima transparenta.

 

Pentru activitatea de selectare si negociere cu avocatul/societatea de avocati se propune infiintarea unei comisii speciale conform art 54 al 7 din Legea 215/2001 alcatuita din 3 membri consilieri locali ce va fi imputernicita de Consiliul Local sa efectueze aceste demersuri.

Potrivit aceluiasi articol de act normativ obiectivele si perioada de desfasurare a activitatilor acestei comisii se stabilesc prin hotarare de consiliu local.

Astfel pe baza unei solicitari scrise din partea Directiei Administratie, Juridic, Contencios privind necesitatea achizitionarii unui serviciu juridic pentru o anumita situatie, adresata Comisiei Speciale anterior mentionata aceasta va selecta cea mai buna oferta de servicii juridice si va inainta catre Consiliul Local propunerea de angajare de servicii juridice precizand totodata obiectivele de performanta stabilite pentru avocatul/societatea civila profesionala de avocati precum si onorariul pentru aceste servicii.

Consiliul Local se va intruni in sesiune ordinara sau extraordinara, depinde de caz( momentul initierii propunerii Comisiei Speciale) si va vota admiterea ori respingerea acestei propuneri conform art 36 din Legea 215/2001, acesta avand initiativa si hotarand in conditiile legii  asupra tuturor problemelor de interes local.

Prin hotararea Consiliului Local anterior mentionata se va imputernici avocatul/societatea civila profesionala de avocatura sa reprezinte autoritatea locala in fata instantelor de judecata in situatia achizitionarii serviciilor juridice de reprezentare conform art 36 din Legea 215/2001.

 

 

INITIATOR

CONSILIER LOCAL

IULIAN VOICU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Consilierul municipal PPDD Iulian Voicu vrea să dejoace manevrele ILEGALE ale primarului”

  1. eheee..daca ii dadea si domnului avocat iulian voicu, pentru grupul de interese pe care il reprezinta, un contract de avocatura cu primaria O DADEA LA PACE AVOCATUL CU FRANCU .....asa voicu face pe interesantul.
    Domnule Voicu, pentru pp-dd cand va apucati sa munciti? mai aveti proiecte din astea pentru grupurile de interese pe care le reprezentati in rm valcea? combinatia cu ion nicolae plus gig matei la acest proiect a mers din plin ,oare cat a fost scorul domnule avocat?

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe