Drăgășani: Valeriu Stoica îl concurează la vinuri pe Mugur Isărescu

vineri, 1 noiembrie 2013

 

Mirajul dealurilor Drăgăşanilor se pare că vrăjeşte, pe rând, din ce în ce mai multe persoane publice. Aşa s-a întâmplat şi cu Valeriu Stoica, fost lider PNL, care deţine la Drăgăşani, judeţul Vâlcea, o podgorie de 30 de hectare plantate cu vie. Afacerea îi merge ca pe roate, mai ales că îşi supraveghează plantaţia de vie dintr-o superbă vilă avangardistă.

Valeriu Stoica împreună cu soţia sa au pariat pe agricultură şi au câştigat! La doar câţiva kilometri distanţă de podgoria guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se află plantaţia lui Valeriu Stoica, la capătul căreia tronează o vilă avangardistă, care se închiriază pentru întâlniri de afaceri sau pentru degustări de vinuri.

Compania viticolă de la Drăgăşani le aduce soţilor Stoica bani frumoşi în buzunare, anul acesta având o recoltă de 95.000 de litri de vin, în creştere cu 33% faţă de anul trecut. Mai mult, cei doi vor să înceapă exportul, concurându- l direct pe vecinul lor Mugur Isărescu, care şi el deţine o podgorie de zeci de hectare din care face vinuri apreciate şi în străinătate. Printre soiurile cultivate aici se regăsesc: fetească regală, cabernet sauvignon, rose, sauvignon blanc.

Podgoria, moştenită de soţia lui Valeriu Stoica

Plantaţia pe care se găseşte încă şi un conac vechi de aproape 100 de ani a fost moştenită de Cristina Stoica (foto), soţia liderului politic, de la bunicii ei.

Maria Râmniceanu, străbunica Cristinei, şi soţul ei, Iancu, care fusese numit în 1914 «ofiţer al Armatei Române» de către Ionel Brătianu, fondatorul României Mari, au cumpărat în 1927 un conac în cel mai pur stil neoromânesc, stil inspirat din arhitectura ctitoriilor brâncoveneşti, care se găsea în mijlocul unei podgorii.

La întoarcerea pe pământurile natale, Cristina Stoica a recuperat domeniul şi a refăcut conacul vechi, păstrându- i stilul.

Libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe