Șpârle și șopârle, 31.10.2013

joi, 31 octombrie 2013

 

• Începând din data de 1 noiembrie, noul secretar al Primăriei Râmnicului va fi... controversatul Ionuț Didoiu, de care se leagă mai multe scandaluri din zona Călimănești. Ipochimenul Didoiu îl înlocuiește, prin transfer de la Primăria Călimănești, pe Toma Mihăescu, care a ieșit recent la pensie. Vom scrie pe larg în numerele viitoare despre afacerile murdare ale lui Ionuț Didoiu!

• Absolut firească intervenția consilierului local UNPR Dumitru Țârdea care, în şedinţa de luni, l-a „taxat” pe primarul penal Frâncu să nu mai monopolizeze şedinţele de consiliu local cu discursuri sforăitoare şi inutile. Chiar dacă are statut de invitat, Emilian Frâncu intervine brutal la şedinţe şi jigneşte mai mulţi consilieri care îl critică. Penalul Frâncu probabil confundă şedinţele de consiliu local cu şedinţele operative, unde directorii şi şefii din primărie sunt terorizaţi 3-4 ore săptămânal să asculte monologurile interminabile ale „Naşului” Frâncu.

• În urma articolului apărut în „Ziarul de Vâlcea”, despre situaţia disperată de la DGASPC, s-a creat o... furtună naţională. A fost chiar o dezbatere la Realitatea TV, unde Ion Cîlea şi Liviu Voinea (ministrul pentru Buget) s-au contrat de mai multe ori în intervenţii telefonice.

•  Surse diverse din zona liberală susţin că primarul Râmnicului este pus pe ,, făcut bani,, din orice. Nu mai are ca scop decât strângerea…de data asta cu grijă.. a unei sume care să-l ajute în cazul în care va fi condamnat la executarea pedepsei de următoarele instanţe, să-l ajute să trăiască bine la mititica. Iar în caz că scapă de executare să aibă bani puşi de o parte după terminarea mandatului pentru că în mod cert nu va mai avea loc în viaţa politică şi publică a judeţului.

• Am aflat adevăratul motiv pentru care Constantin Monceanu, fostă eminenţă cenuşie a PNŢCD şi apoi a PNL, a demisionat din Biroul Politic Teritorial Municipal. Omul nu mai suporta şedinţele prezidate de Frâncu  în care acesta vorbeşte mult şi fără  noimă. De altfel Monceanu face parte dintr-un grup din ce în ce mai numeros de liberali care consideră că senatorul Adrănel Cotescu ar trebui să fie ales preşedinte al organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea iar Frâncu să îşi de a demisia din această funcţie.

• Șeful Poliției Locale, Alecu Deaconu, a întocmit în urmă cu ceva vreme un referat ilegal prin care a solicitat Consiliului Local Râmnicu Valcea, desființarea postului de director adjunct al instituției, invocand greșit prevederile OUG77/2013, art. 3, pe motiv ca sunt prea multe funcții de conducere față de cele admise de lege. Juriștii Primăriei Râmnicu Vâlcea au recunoscut și ei că Deaconu a încălcat prevederile legale.

• Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova a emis recent dispoziția obligatorie nr. CV6885 din 14.10.2013 împreună cu raportul de inspecție economico financiară întocmit de inspectorii instituției la o enitate economică de stat din județul Vâlcea. A fost îndeplinită astfel procedura prevăzută la art. 29 alin 2 lit. a din HG nr. 101/2012. Concluziile raportului sunt de-a dreptul șocante!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe