PD-L a scos CFR de pe șine !

joi, 31 octombrie 2013

Această motiune nu este altceva decât exercitiu politic oportunist, dar oarecum firesc al Opozitiei, pe o temă fierbinte,  din care semnatarii doresc sa atraga doar beneficii electorale.

Indiscutabil PDL –ul, secondat de o parte a PP-DD, nu putea rata o astfel de oportunitate, cu speranta ca motiunea s-ar transforma intr-o lovitură puternică dată USL si în acelasi timp să aducă PD-L -ului o oarecare revenire în sondajele de opinie, măcar la 7-8 %, nu de alta, dar se apropie alegerile europarlamentare si cele prezidentiale si nu este bine să te afli atât de jos în sondaje, pentru că nu te mai găsesc alegătorii. Până aici totul pare a fi în regulă.

Textul motiunii în discutie este însă, de fapt, un amestec patetico-literar presărat cu date si cifre legate de istoricul privatizării CFR Marfă, astfel încât la o primă lectură să pară cât mai bine fundamentată.

         Doar că, la o lectură mai atentă, ne dăm seama, pentru cine vrea cu adevărat să-si dea seama, că, asa cum de altfel ne-a obisnuit, PDL-ul uită să spună si ce trebuie ... nu numai ce nu trebuie.

Mai exact, în cazul de fată, PD-L uită să spună cum  s-a ajuns în situatia ca CFR Marfă să necesite privatizarea. Uită să spună că, ultimul an în care CFR Marfă a înregistrat profit, a fost în 2007, cu un câstig de 6,12 milioane de lei, în scădere cu 85,7 % fată de anul precedent, potrivit datelor Ministerului Finantelor.

Apoi, CFR Marfă a înregistrat pierderi de 169,44 milioane de lei în 2008, de 341,95 de milioane de lei în 2009 si de 535,26 de milioane de lei în 2010.

Cu alte cuvinte pierderi din ce în ce mai mari, în guvernarea cui???

Nu cumva tocmai a PDL-ului, care acum plânge cu lacrimi de crocodil de grija salariatilor de la CFR Marfă?    Adică, după ce oamenii PDL-ului au adus această companie în pragul falimentului, aceiasi oameni din PD-L se fac că nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase, întinzînd degetul acuzator spre USL, iar dacă nu ar fi fost USL-ul, ar fi găsit ei spre cine să întindă degetul acuzator.     Pentru că la asta sunt ei, de fapt, experti: la acuzări de tot felul.

Păi nu era mai bine ca degetul ăla acuzator să-l fi pus pedelistii la muncă, atunci cand erau la putere, astfel încât acum să ne fi bucurat de o companie CFR Marfă înfloritoare si nu să ne facem probleme  pentru  o companie adusa in pragul falimentului tot de dumnealor?!

De ce uita PD-L –ul că în 2010 CFR Marfă a disponibilizat 6.400 de angajati, rămânând la 31 ianuarie 2011 cu 10.780 de salariati, din care 3.000 au primit decizii de disponibilizare în perioada aprilie-august 2011? Prin urmare, în mai putin de un an  CFR Marfă a dat afară peste 50 % din salariati.

Si cu toate acestea, pierderea financiară a CFR Marfă în primele 9 luni ale anului 2011 a existat în continuare, fiind doar mai mica cu 65 % fată de perioada similară a anului 2010. Dar, Atentie! Mai mică în conditiile în care au fost dati afară mii de lucrători de la CFR Marfă!   Ministrul Transporturilor de atunci, era doamna Anca Boagiu – membru marcant al PDL – care afirma cu emfază că, …, citez : „…acum culegem roadele, dacă putem spune roadele, procesului de restructurare”, si mai departe: „ …cu 65 % si-a redus pierderile CFR Marfă si mai mult decât atât, începând cu luna iulie (2011), merge pe profit”, am încheiat citatul.

Declaratiile ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, erau cu atât mai surprinzătoare, cu cât, la mijlocul lunii august 2011, dintr-un proiect de hotărâre de guvern, guvern PDL din care evident făcea parte si doamna Anca Boagiu, reiesea că pierderile CFR Marfă ar putea creste în anul 2011 la 192 de milioane de lei (cca 45 de milioane de euro), sumă care a fost chiar depăsită. Si încă ceva: dincolo de trimiterea în somaj sau în pensie fortată a peste 50 % dintre salariatii CFR Marfă, celor rămasi în activitate li s-a redus programul de lucru de la cinci zile la patru zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului angajatilor cu 20 %, măsură semnalată la vremea respectivă de către CNS „Cartel ALFA” ,printr-un comunicat de presă,  ca fiind ilegală.

Si de-aia n-a mai putut PD-L ?! Asta era grija  grijă a PDL-ului față de angajatii CFR?

Păi, stimati colegi  de la PDL, poate că tacerea ar fi de aur in cazul dumneavoastra, insa noi suntem aici si pentru a le reaminti romanilor ca depuneti motiuni ipocrite  după ce ati adus tara într-o stare jalnică din care, după cum se poate observa de orice om de bună credintă, este foarte-foarte greu să iesim la lumină.

Dar va trebui să iesim! Însă nu cu o Opozitie agresivă, uitucă si rău-intentionată.

De ce agresivă? Vă rog să revedeti limbajul folosit.

De ce uitucă?

Sper că am lămurit mai sus, măcar în parte,  această problemă.

         Dacă asa crede PDL-ul că va convinge pe cineva că este bine intentionat introducând astfel de motiuni, cum este cea în discutie, pline de inexactităti si mai ales de omisiuni, prezentând de fapt o situatie falsă, în cazul de fată asupra privatizării CFR Marfă, se înseală amarnic!

Se pare că PDL-ul nu se poate dezbăra în nici-un fel de năravul de a prezenta doar ce îi convine!

Cred că Guvernul Ponta nu a gresit în decizia luată cu privire la reluarea procedurii de privatizare a CFR Marfă, cu atât mai mult cu cât în 25.10. 2013 Guvernul Ponta si delegatia FMI, au convenit la Palatul Victoria să reanalizeze toate etapele procedurii de privatizare a CFR Marfă, pentru a identifica motivele si cauzele care au împiedicat finalizarea procesului de privatizare.

Va fi extrem de interesant să aflăm ce sau cine a pus piedici în finalizarea procesului de privatizare a CFR Marfă si mai ales de ce?

Consider, totodată, că neexistând un termen limită pentru privatizarea CFR Marfă, procedura se va desfăsura lejer si nu în contratimp, astfel încât rezultatul să fie chiar un succes meritat pentru statul Român, adică pentru noi  toti.

Vă mulţumesc !

 

 

 

Deputat PSD,

Constantin Radulescu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe