FĂRĂ PRECEDENT - Jurnaliștii ies în stradă în spriinul unul polițist, Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba. Câte ceva din dedesubturile cazului

duminică, 27 octombrie 2013
 Cazul lui Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba tinde să devină unul politic. Din ce în ce mai clar reiese că omul a fost săltat la ordin politic și cu colaborarea unuor procurori și judecători corupți. Cel puțin așa susțin jurnaliștii din zonă care știu fenomenul infracțional. Asta în condițiile în care Traian Berbeceanu înaintase memorii șefilor de la București în mai multe rânduri cu probele și bănuielile sale referitoare la ofițeri și procurori mânjiți.

Duminica, de la ora 16, jurnalisti si oameni simpli au protestat in fata DIICOT Hunedoara pentru sustinerea lui Traian Berbeceanu. Cei din presa locală susțin că au dovada că șefii DIICOT De la București și-au dat binecuvântarea pentru execuție pentru că s-a aflat că la o intalnire care a avut loc la sibiu (oficial pentru descentralizare) Alina Bica, șeful DIICOT a spus catre sefii de IIPJ-uri car erau pe acolo ca "daca Berbeceanu asculta si pleca singur, acum nu avea problemele astea" - VEZI UPDATE mai jos:

Traian Berbeceanu conduce BCCO Alba Iulia din 2005. In 2006 a avut o actiune mare in municioiul Hunedoara in Dosarul Hidra (fier vechi), in care procurorul coodonator a fost chiar Laura Codruța Kovesi, actualul procuror șed al DNA. De atunci, a fost avansat de doua ori inainte de termen la exceptional.

Joi când Berbeceanu a fost adus încătușat cu propunerea de arestare preventivă la un judecător fost procuror DIICOT ALBA. Adică exact omul celor de la DIICOT care îl voiau eliminat pe șeful BCCO.
În loc să se recuze doamna judecător e emis în grabă mandatul pe 29 de zile ceea ce a făcut ca în fața clădirii în care era judecat cazul să aibă loc o manifestație ad-hoc a polițiștilor de la judiciar în sprijinul celui arestat care și în sala de judecată a fost încurajat de colegi.
Speriată e reacția polițiștilor judecătoarea a sunat la Petre Tobă, șeful POliției Române sa-i spuna ca nu are curaj sa iasa din instanta. Toba a dispus jandarmeriei alba sa intervina pentru a-i imprastia pe cei aprox 30-40 de politisti. Numai ca jandarmii au intervenit, dar politistii erau plecati deja.
Potrivit informațiilor noastre, vineri seara, sefii de la DIICOT de la Bucuresti s-au interesat de protestul de duminica de la Deva și au început o anchetă pentru a afla cine a fost în spatele acțiunii de sprijin pro-Berbeceanu.
Procurorul Ioan Muresan este seful DIICOT Alba si el pare a fi artizanul executiei. Jurnaliștii din zonă spun că procurorul împrună cu scms Alin Muntean de la BCCO Alba au reusit sa preia controlul asupra unor dosare pentru a le tranti.
Tot joi, la actiunea DIICOT din instanta, Titus Biriescu, considerat cap al grupului infractional, a declarat ca a fost presat, fortat de procurori sa semneze declaratii impotriva lui Traian Berbeceanu.
E clar că lucrurile nu vor rămâne așa.
UPDATE:

Circa trei sute de persoane s-au adunat duminică în faţa sediului DIICOT Hunedoara din Deva, în semn de susținere pentru comisarul șef de la Alba, arestat preventiv. Printre protestatari, polițiști.

Oamenii au afișat pancarte cu mesaje precum: "Traian Berbeceanu= integritate, onestitate, linişte", "Respect Traian Berbeceanu", "Eliberaţi-ne comisarul", "Traian Berbeceanu nu este un pericol pentru ordinea publică", "Vrem probe, nu vorbe" şi "Vrem respect, nu dispreţ". Unii dintre manifestanți au purtat tricouri albe inscripţionate cu "Respect Traian Berbeceanu".

Vicepreşedintele sindicatului poliţiştilor din Hunedoara, Vasile Bucuci, a declarat corespondentului Mediafax că nemulţumirea poliţiştilor participanţi la acţiune este legată de lipsa de comunicare în acest caz. Poliţiştii cer ministrului de Interne şi şefului IGPR să facă verificări în acest caz şi să ofere un comunicat oficial prin care să fie clarificate acuzaţiile, care trebuie însoţite de probe.

Susţinătorii comisarului şef Traian Berbeceanu afirmă că acesta este o victimă a sistemului, iar menţinerea lui în arest este o nedreptate, întrucât are dreptul să se apere în libertate, în condiţiile în care nu reprezintă un pericol.
Protestarii s-au mobilizat pe Facebook. Pe pagina de Facebook "Respect, Traian Berbeceanu" au fost postate zeci de mesaje de susținere a acestuia. Peste 10.000 și-au exprimat aprecierea pe această pagină.
"Cu totii trebuie sa reactionam! Este inacceptabil ca un om, un politist adevarat, dedicat trup si suflet meseriei sale si luptei contra infractorilor sa ajunga sa fie tratat asemeni celor pe care i-a bagat dupa gratii! RESPECT, TRAIAN BERBECEANU!!!", este mesajul de deschidere a paginii.
O persoană care dă de înțeles că e polițist îi scrie comisarului: "Respect Traian Berbeceanu! Oare acești oameni știu ca familiile noastre au fost lăsate de multe ori pe locul doi doar pentru a ne face datoria, ca lucram sub acoperire si pentru a ieși totul bine scoatem bani din buzunar, ca folosim mașinile noastre".
Un alt mesaj spune: "Este un om deosebit ce merita tot respectul nostru".
Alt mesaj sună astfel: "Respect de la I.P.J. C-ta, Serv. Inv. Criminale, Grupari Infractionale. Suntem alaturi de voi. Capul sus!".
Un alt susținător al comisarului a scris pe Facebook: "Sa va fie rusine domnilor procurori, suntem multi cei care stim cum ati ajuns in magistratura!Politie politica!".
Iuliana Knospe
Senior Editor Politic, pesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe