Prefectura, CJ Vâlcea şi Primăria Râmnicului şi Inspectoratul Şcolar caută experţi pentru... ţigani

miercuri, 23 octombrie 2013

În data de 21 octombrie, prefectul Mircea Nadolu a convocat şedinţa ordinară a Grupului de lucru mixt pentru romi, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Vâlcea. La şedinţă au participat: prefectul Mircea Nadolu, subprefectul Aurora Gherghina, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea Dumitru Persu, şeful serviciului Laurenţiu Papa, reprezentanţi ai serviciilor publice deconcentrate, mediatori şcolari, mediatori sanitari, lideri locali şi experţi locali pentru romi. La începutul şedinţei a fost prezentat materialul înregistrat pe următoarea ordine de zi: raportul de activitate al experţilor locali pentru problemele romilor (care să vizeze nevoile comunităţilor de romi din care fac parte, activităţi iniţiate în vederea îmbunătăţiri condiţiilor de viaţă  şi integrării persoanelor de etnie romă, stadiul implementării planului local de acţiune, număr întâlniri GIL, GLL); identificarea nevoilor comunităţilor de etnie romă din judeţul Vâlcea. Au prezentat experţii locali pentru romi angajaţi în cadrul primăriilor din judeţul Vâlcea. Au fost identificate mai multe priorităţi: angajarea expertului pentru romi în cadrul Instituţiei Prefectului Vâlcea (în acest sens au făcute demersuri la Ministerul Afacerilor Interne pentru deblocarea postului); angajarea unui expert pentru romi în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea şi ocuparea postului rămas vacant în cadrul Primăriei municipiului Rm. Vâlcea; identificarea unor surse de finanţare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale reprezentanţilor minorităţii rome; creşterea numărului de mediatori sanitari şi şcolari în cadrul comunităţilor de romi (mediatori sanitari - Drăgăşani, Bujoreni şi mediatori şcolari - Laloşu, Racoviţa, Lungeşti); înfiinţarea grădiniţelor cu program prelungit în mediul rural, pentru comunităţile de romi, în scopul încurajării angajării persoanelor de etnie romă; punerea la dispoziţie a unui microbuz şcolar pentru elevii de etnie romă din cartierul Sfântu Gheorghe din Drăgăşani care fac zilnic naveta către şcoală sau reînfiinţarea şcolii din cartier. În scopul soluţionării adecvate şi cât mai rapide a problemelor cu care se confruntă minoritatea romă, Mircea Nadolu, prefectul judeţului Vâlcea a făcut propunerea ca, Grupul de lucru mixt pentru romi, să se întrunească o dată la două luni.

(Marian Dinu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Prefectura, CJ Vâlcea şi Primăria Râmnicului şi Inspectoratul Şcolar caută experţi pentru... ţigani”

  1. Vrajeala ca de obicei. La Prefectura e postul liber de 3-4 ani, iar la Inspectoratul Scolar Judetean NICIODATA NU A FOST ANGAJAT UN INSPECTOR RROM.PNL stie de ce...:)) Ati constituit acest grup mixt dupa atatia ani... Stim cu totii ca in 2014 sunt alegeri.
    Ati spus ceva de experti locali rromi??? Care experti? La primaria din Municipiu nu mai exista, la Calimanesti la fel, la Brezoi etc toti au fost dati afara.Problema cu microbuzul de la Dragasani este veche de cativa ani. PANA ACUM CE ATI REZOLVAT??? NIMIC!!!!

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe