Senatorul Cotescu susține alocarea a 6% din PIB Ministerului Educației Naționale de la 1 ianuarie 2014

joi, 17 octombrie 2013

Senatorul Marin Adrănel Cotescu i-a transmis recent primului ministru Victor Ponta o interpelare cu titlul „Alocarea a 6% din PIB Ministerului Educatiei Nationale de la 1 ianuarie 2014“, în care se precizează: „In data de 5 octombrie a fost sarbatorita Ziua Mondiala a Educatiei. Cu aceasta ocazie, categoriile socio-profesionale din sistemul educational romanesc au reiterat catre Guvern solicitarea alocarii unei procent de 6% din PIB invatamantului.
Astfel de manifestari au apartinut reprezentantilor Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), precum si reprezentantilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).
Avand in vedere ca Programul de Guvernare 2013-2016 contine principii precum “reducerea decalajelor ce despart România de ţările avansate din Uniunea Europeană, inclusiv prin preluarea solutiilor europene” si “ accesul liber si egal la educatie de calitate”, va rog, domnule Prim-ministru, sa-mi comunicati daca, incepand cu anul 2014, Ministerul Educatiei Nationale va beneficia de un buget de cel putin 6% din PIB“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe