ELEVII „de bani gata“ de la liceele de top din Râmnicu Vâlcea CONSUMĂ DROGURI

joi, 17 octombrie 2013

Conform unei situaţii transmisă presei de Inspectoratul de Poliţie Vâlcea, şapte unităţi şcolare din județ au elevi certaţi cu legea. În anul şcolar 2012-2013, au fost înregistrate 43 de fapte penale comise în şcoli şi alte patru infracţiuni săvârşite în zona adiacentă unităţilor de învăţământ. Anul trecut, în şcolile din Râmnicu Vâlcea s-au înregistrat şapte cazuri de loviri şi 16 furturi. La liceul "Constantin Brâncoveanu" din Horezu au fost centralizate patru infracţiuni de furt, iar la grupul şcolar din Bălceşti s-au înregistrat patru infracţiuni de lovire. Cele mai multe infracţiuni sesizate se referă la furtul de telefoane mobile şi bani. Cu toate acestea, IPJ Vâlcea şi Poliţia Locală a municipiului Râmnicu Vâlcea au raportat o scădere cu 25 % a infracţiunilor comise în şcoli şi în zonele adiacente, de la 63 la 47 de infracţiuni. Faţă de anul şcolar 2011-2012, se înregistrează şi o scădere a numărului de infracţiuni săvârşite de elevi cu 67 %. Doar 12 dintre autorii infracţiunilor înregistrate în şcoli au fost elevi. În municipiul Râmnicu Vâlcea, în topul şcolilor cu elevi violenţi conduc liceele cu profil tehnologic. Potrivit www.adevarul.ro, conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea explică faptul că aici învaţă copii care provin din medii sociale predispuse la acte de violenţă. În schimb, la colegiile bune din Râmnicu Vâlcea, elevii nu se bat, ci consumă droguri. „ În topul liceelor cu elevi violenţi apar instituţii de învăţământ care sunt un pic izolate, cum este „Căpitan Nicolae Pleşoianu”, dar acolo sunt copii care provin din medii sociale predispuse la asemenea fapte. La celelalte licee, considerate licee de elită, precum Colegiul „Alexandru Lahovari”, Colegiul „Matei Basarab” sau „Mircea cel Bătrân”, apare alt fenomen: consumul de substanţe interzise”, a precizat Ion Gherghinaru, inspector şcolar general al ISJ Vâlcea.
Topul liceelor cu elevi violenți este următorul: în municipiul Râmnicu Vâlcea: - Grup Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu”; - Grup Şcolar „Oltchim”; - Colegiul Tehnic Forestier; - Grup Şcolar „Antim Ivireanul”; - Grup Şcolar „Henri Coandă”; În municipiul Drăgăşani: - Grup Şcolar „I.C. Brătianu”; În oraşul Horezu: - Grup Şcolar „Constantin Brâncoveanu”. Surprinzător, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” ocupă primul loc într-un clasament al liceelor cu elevi ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Pe următoarele locuri se clasează, în ordine, Grupul Şcolar „Oltchim”, Grupul Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu” şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”. Absenteismul şcolar, o altă problemă În topul liceelor în care fenomenul absenteismului şcolar e din ce în ce mai greu de stăpânit se regăsesc tot licee cu profil tehnologic. Inspectoratul Şcolar a dat dispoziţie tuturor directorilor de şcoli să ia măsuri înainte ca elevii să ajungă la 40 de absenţe. „Le-am spus directorilor să vorbească cu diriginţii şi să nu mai aştepte să facă elevii câte 40 de absenţe. De la 15 sau 20 de absenţe, diriginţii trebuie să înceapă corespondenţa cu părinţii. Rău este că părinţii nu sunt receptivi, iar comunicarea se face doar prin telefon şi scrisori pentru că foarte puţini mai participă la acele şedinţe organizate în şcoli”, afirmă Ion Gherghinaru. Top licee cu absenteism: în municipiul Râmnicu Vâlcea: - Grup Şcolar „Henri Coandă”; - Grup Şcolar „Ferdinand I”; În municipiul Drăgăşani: - Grup Şcolar „I.C. Brătianu”; - Colegiul Naţional „Gib Mihăescu”. În oraşul Horezu: - Grup Şcolar „Constantin Brâncoveanu”. Pentru a reduce fenomenul, IPJ Vâlcea va organiza în următoarea perioadă acţiuni pentru depistarea elevilor care îşi petrec timpul în baruri şi unităţi de alimentaţie publică. La propunerea Inspectoratului Şcolar, poliţiştii vor aplica amenzi comercianţilor care servesc elevi cu vârsta sub 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “ELEVII „de bani gata“ de la liceele de top din Râmnicu Vâlcea CONSUMĂ DROGURI”

  1. "FELICITARI" CELOR DOI CARE MIMEAZA C-AR CONDUCE GRUPUL SCOLAR "CAPITAN NICOLAE PLESOIANU" : DIRECTOR BOURECI SI MADAM ADJ.HERESANU!
    IN SFARSIT, SUNTETI SI VOI IN TOP, PE PRIMUL LOC ...
    Ha, Ha, Ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Nici cei de la Mircea cel Batran nu sunt mai prejos.țin cu dinții de scaune și nu recunosc pt nimic în lume ca ar avea elevi drogati,probabil își iau partea lor.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe