Deputatul Remus Cernea îi cere demisia vâlceanului Radu Renga prefect de Vaslui pentru intervenţia brutală a forţelor de ordine la Pungeşti

joi, 17 octombrie 2013

Comunicat de presă

În cursul acestei zile, forţele de oridine au intervenit în forţă, rănind mai mulţi protestatari paşnici de la Pungeşti, în judeţul Vaslui.
Protestul spontan al acestor oameni este legitim întrucât explorarea/exploatarea gazelor de şist presupune utilizarea unor tehnologii periculoase pentru mediu şi oameni aceasta fiind interzisă prin lege în mai multe ţări. Explorarea/exploatarea gazelor de şist s-a făcut în Vaslui cu complicităţile vinovate ale autorităţilor, presa relatând inclusiv despre interese financiare personale ale primarului din localitate.
Actuala majoritate USL a militat anul trecut vehement împotriva acestei tehnologii iniţiind chiar o moţiune de cenzură prin care a reuşit să înlăture guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu. După ce a preluat puterea a instituit un moratoriu împotriva gazelor de şist în cursul anului 2012. Faptul că, în 2013, Guvernul USL şi-a schimbat optica şi a susţinut aceste proiecte demonstrează un cinism politic care ar trebui să întoarcă milioane de cetăţeni împotriva acestei atitudini.
Autorităţile statului însângerează România prin susţinerea proiectului minier pe bază de cianuri de la Roşia Montană şi a explorării/exploatării gazelor de şist şi trădează interesele marii majorităţi a cetăţenilor. Intimidarea oamenilor şi intervenţia în forţă a jandarmilor este un lucru incalificabil iar responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă este a Guvernului.
Brutalizarea domnului Costache şi a fiicei acestuia de către jandarmi la Pungeşti este un fapt care demonstrează lipsa de scrupule a autorităţilor. S-a făcut deja pasul către reprimarea fizică a cetăţenilor care îşi apără sănătatea şi pământurile. Acei politicieni care cred că vor impune prin violenţă proiecte industriale cu impact negativ major asupra mediului şi oamenilor, utilizând bastoanele forţelor de ordine pentru a-i reprima pe demonstranţii paşnici, se înşeală amarnic.

Remus Cernea
Deputat – Partidul Verde

NR – Titlul ne aparține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe