"Hidoșica", statuia revoluționarului din centrul Râmnicului, va fi mutată

miercuri, 9 octombrie 2013

"Hidoșica", statuia revoluționarului din Piața Prefecturii din Râmnicu Vâlcea care a fost botezată astfel din cauza aspectului inestetic, va fi mutată în zona Bisericii "Troianu", a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul orașului, răspunzând mai multor demersuri ale Direcției pentru Cultură.

"Statuia inestetică din centrul orașului, pe care mai în glumă mai în serios, oamenii au botezat-o Hidoșica, va fi mutată. Am reușit aceste demersuri împreună cu cei de la Direcția de Cultură, am primit și de la IPF Gherasim, arhiepiscopul Râmnicului, acordul pentru a putea duce în zona schitului din Troianu această lucrare.. Recunosc că nici mie nu mi-a plăcut statuia atunci când fosta administrație a decis să o așeze în centrul orașului, dar uite cât de greu se poate demonta un lucru făcut neinspirat", a precizat edilul.
Directorul Direcției de Cultură, prof. Florin Epure a salutat "reușita primăriei" de a muta statuia din centrul municipiului. "Numai noi știm câte litigii am avut cu primăria pe tema acestei statui total inestetice. A fost nevoie chiar să apelăm la minister. Dar erau mulți turiști, oameni care veneau în municipiu și care erau dezamăgiți de această lucrare mai puțin reușită", a declarat prof Epure.
Statuia Revoluționarului, pe care mass-media a botezat-o cu numele de "Hidoșica" reprezintă un bărbat "cu patru degete" ținând în mână un steag al Revoluției din Decembrie 1989. Aceasta a fost dezvelită în 22 decembrie 2011, deși Direcția pentru Cultură s-a opus acestui lucru.AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “"Hidoșica", statuia revoluționarului din centrul Râmnicului, va fi mutată”

  1. Si ce vina au cei care locuiesc in Troianu ? De ce trebuie mutata ? Nu poate fi demolata pur si simplu ? Chiar trebuie ascuns gunoiul sub pres ? Mutatul nu este o solutie. Ar trebui reparata aceasta jignire adusa urmasilor celor care au murit in revolutie, o jignire adusa bunului simt in ultima instanta. Ar trebui refacut acest monument, inlocuit cu ceva care sa-si merite numele.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe