Meteorologii avertizeaza ca ne vom confrunta cu cea mai grea iarna din ultimii 350 de ani. Iata care sunt cauzele!

marți, 8 octombrie 2013

Cele mai moderne previziuni ale vremii se bazează mai nou pe activitatea Soarelui. Oamenii de știință sunt de părere că ceva ciudat se petrece cu steaua noastră, activitatea scăzând dramatic. Nimeni nu poate să-și explice ceea ce se întâmplă cu Soarele, dar cercetătorii ne avertizează să ne pregătim pentru cea mai friguroasă iarnă din ultimii 350 de ani.
S-a stabilit anterior că Soarele trece printr-un nou ciclu și că se apropie de perioadă în care își va schimba polii magnetici. Aceste evenimente sunt comune și conform calculelor specialiștilor ele trebuie să se întâmple în acest an. Singura mare întrebare, la care nu are nimeni niciun răspuns, se referă la cauza pentru care activitatea solară a scăzut atât de mult?
Dacă privim în trecut, cercetătorii au mai consemnat o asemenea perioadă de lenevie a Soarelui, care s-a petrecut între anii 1645-1715. Acea perioadă corespunde cu momentul de 50 de ani în care omenirea a experimentat cele mai friguroase și grele ierni din câte au existat în ultimii 2000 de ani. Activitatea solară scăzută din acea perioadă a schimbat pe deplin ideea de iarnă și de frig în cele mai multe regiuni de pe Terra. Unii meteorologi o numesc chiar perioada mini-erei glaciare, pentru că pe timp de iarnă zone întregi se aflau sub straturi imense de zăpadă, iar frigul făcea numeroase victime.
Fizicienii care au participat la conferința American Astronomical Society au ajuns la concluzia că activitatea solară este mult mai scăzută decât s-a anticipat și există posibilitatea ca perioada următoare să fie marcată de cele mai cumplite ieri pe care le-a experimentat omenirea de-a lungul timpului.
Soarele, în perioada mini-erei glaciare, a produs extrem de puține pete solare, iar acest fapt se pare că se produce și în prezent. Avertismentul oamenilor de știință este ca omenirea să se pregătească pentru o perioadă prelungită în care iernile vor fi extrem de friguroase și de grele.
Iarna care urmează va fi prima din acest ciclu, care poate să dureze și 50 de ani, și este caracterizată ca fiind una extrem de friguroasă. Predicția pentru Europa este una sumbră pentru că se vor înregistra temperaturi mult mai scăzute decât cele înregistrate în mod normal. Avertismentul meteorologilor este ca fiecare să se pregătească pentru una dintre cele mai friguroase ierni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe