Spârle și șopârle, 07.10.2013

duminică, 6 octombrie 2013

• Recent, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a actualizat lista acţionarilor sau proprietarilor care deţin posturile de radio şi TV din ţară. La nivelul Vâlcii, situaţia se prezintă astfel: TV Vâlcea - deţinătoarea licenţelor audiovizuale este societatea Regal SRL, ai cărei asociaţi sunt Băjău Marin (asociat principal), cu 99,941%, şi Băjău Elena, cu 0,0588%; TV Etalon - deţinătoarea licenţei audiovizuale este societatea Etalon SRL, ai cărei asociaţi sunt Iliescu Mădălina (asociat principal), cu 59,984%, şi Margu Ion cu 40,015%; televiziunea VTV - deţinătoarea licenţei audiovizuale este societatea Vezi Televiziune SRL, ai cărei asociaţi sunt Băiaşu Octavian Petre (50%) şi Tudor Constantin (50%).
• Deşi au trecut mai bine de două săptămâni de la dubioasa eliberare din arest, primarul penal Emilian Frâncu refuză sistematic să organizeze o conferinţă de presă adevărată în care să explice cu „lux de amănunte” dosarul de corupţie. Oare edilul şef al Râmnicului (!) se ascunde de ceva sau îi este frică de nişte întrebări mai incomode?
• Un om de afaceri este foarte supărat pe primarul din Gușoeni, Nicolae Concioiu. Afaceristului i s-a promis marea cu sarea, „a decartat“ și s-a ales cu buza umflată. Se pare că se repetă cazul Frâncești.
• Mai mulți angajați de la o unitate economică de pe platforma industrială Sud Râmnicu Vâlcea sunt hotărâți să „dea cu subsemnatul“ la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești în legătură cu zecile de ILEGALITĂȚI girate politic în interiorul acestei societăți.
• Procurorilor argeșeni de la DNA nu le-au picat prea bine ultimele declarații ale lui Ion Cîlea (prezentate în acest număr de ziar) și s-au hotărât să-i facă o surpriză președintelui Consiliului Județean Vâlcea în preajma sărbătorilor de iarnă din acest an.
• Dinozaurul comunist Dumitru Persu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a... întinerit brusc cu vreo 45 de ani, are păr lung şi se rujează! Cel puţin aşa a văzut lumea adunată la Conferinţa de alegeri a femeilor din PSD Vâlcea, unde, la prezidiu, în dreptul deputatei de 24 ani Cătălina Ştefănescu stătea scris „Dumitru Persu, secretar executiv al PSD Vâlcea”.
• Cu o întârziere de trei luni, în data de 28 octombrie se va inaugura noua sală de şedinţe a Consiliului Judeţean Vâlcea. Pentru a grăbi lucrările, oamenii lui Nicolae Enache de la firma Protectchim au primit recent de la preşedintele Ion Cîlea un „bonus” de 5,5 miliarde de lei vechi.
• Mai mulţi angajaţi de la TV Vâlcea 1, patronată din umbră de penalul Frâncu, sunt memulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de 4-5 luni şi sunt decişi să demisioneze. În tot acest timp, „Naşul” Frâncu îşi angajează la primărie consilier personal un expert... în box, probabil pentru a se antrena ca să reziste la viitoarele „escapade” în închisori sau în aresturi.
• Primarul Gheorghe Anghel din comuna Olanu i-a crescut nivelul de trai proporțional cu numărul de lucrări publice din localitate. Prietenii știu de ce!
• La sfârşitul lunii septembrie un funcţionar din primăria Râmnicului a ieşit la pensie. Există obiceiul ca în astfel de situaţii cel pensionat să organizeze la locul de muncă o mică masă festivă pentru colegii de muncă care au şi ei obiceiul de a îi face proaspătului pensionar un mic cadou. Funcţionarul a făcut, cu permisiunea fostului său şef, această masă săptămâna trecută. Mare a fost mirarea celor care-l sărbătoreau când s-au trezit pe nepusă masă cu…primarul Emilian Frîncu. Acesta a adus o sticlă de băutură sărbătoritului şi a început să se lanseze în fel de fel de explicaţii despre cât iubeşte el pensionarii dar şi salariaţii primăriei şi despre cât iubeşte de fapt oraşul deoarece a fost arestat tocmai datorită faptului că a cerut o sponsorizare pentru oraş. După plecarea edilului de la eveniment ( la care participa ca invitat şi vicele liberal Eduard Vîrlan) cei de faţă au avut comentarii pe care dacă le-ar fi auzit Frîncu ar fi realizat că râmnicenii nu sunt mîndri de el şi nu îi cred justificările. Într-o ediţie viitoare vom reveni cu informaţii despre ce cred funcţionarii referitor la neplata consumului real de apă al unui individ care susţine că iubeşte oraşul şi despre cum a fost modificată o factură de o mie de lei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe