Angajat omorat de un utilaj in hipermarketul Dedeman

marți, 1 octombrie 2013

• Un angajat la Dedeman si-a pierdut viata in timpul programului de lucru • Vestea a cazut ca o bomba peste familia indoliata • Ieseanul s-a stins din viata la cateva ore dupa ce a fost strivit de un motostivuitor • Reprezentantii SC Dedeman SRL nu au oferit niciun punct de vedere

Un iesean si-a gasit sfarsitul sub un morman de fiare chiar la locul de munca. Barbatul, angajat la Dedeman - Valea Lupului Iasi, a fost victima unui accident de munca cumplit petrecut sambata seara. In timpul programului de lucru, acesta a fost solicitat sa descarce un morman de tevi cu un motostivuitor. Din momentul in care i-a fost data aceasta sarcina si pana cand familia a fost anuntata sa mearga de urgenta la spital, nu a trecut foarte mult timp. In jurul orei 18:30, barbatul se lupta cu ultimele puteri pentru a supravietui pana la spital. Gheorghita Andreescu, in varsta de 46 de ani, a fost angajat la SC Dedeman SRL inca de la deschiderea magazinului. Familia este distrusa de vestea cumplita pe care a primit-o de la locul de munca al barbatului. Cu toate eforturile depuse de medici, ieseanul nu a mai supravietuit. "La Unitatea de Primire Urgente Iasi (UPU) a fost transportat un barbat de 46 de ani, policontuzionat prin strivire de un utilaj. La momentul in care am ajuns la fata locului, pacientul se afla in stop cardio-respirator. Dupa manevre repetate de resuscitare, am reusit sa-l stabilizam pentru a putea fi transportat la spital. Acesta prezenta o trauma abdominala severa. Din nefericire, la scurt timp a fost declarat decesul. Cei de la Institutul de Medicina Legala (IML) vor stabili cu precizie cauzele decesului", a precizat conf. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.

Sotia a aflat vestea in Italia

Barbatul din localitatea Letcani a lasat in urma doua fete, care inca sunt socate de disparitia fulgeratoare a tatalui lor. Sotia a primit cumplita veste in Italia, unde muncea de mai mult timp pentru a strange bani sa-si poarte fetitele in scoala. Femeia si-a pierdut mintile cand a aflat ca isi va lua sotul acasa de la IML. Si-a facut rost de bilete si a numarat fiecare secunda pana a ajuns in Iasi. Nici la momentul de fata, sotia barbatului nu-si poate reveni din soc, sperand ca atunci cand va deschide usa casei, va realiza ca totul a fost un cosmar. Ieri, in curtea casei lui Gheorghita Andreescu, rudele se pregateau de inmormantare, iar in fata casei erau asezate coroane de flori. Doliul agatat la casa este primul semn care anunta tragedia care s-a abatut peste o familie de oameni muncitori, modesti si uniti. La doua case distanta, cateva rude ale familiei indoliate au curajul sa rupa tacerea si sa se indoiasca de circumstantele in care s-a petrecut accidentul. "Nu pot crede ca totul s-a facut ca la carte si din neatentie s-a produs tragedia. Cum este posibil ca pe un teren drept, sa se rastoarne motostivuitorul exact peste angajat? Fetele lui sunt distruse, una este in clasa a X-a si alta este mai mica. Si-au vazut tatal plecand la munca si apoi au fost anuntate ca a murit. Sotia lui trebuie sa ajunga acasa din Italia. Muncea in tari straine pentru a strange un ban gramada. Erau o familie unita si se zbateau numai pentru copii. Sunt de parere ca cineva incearca sa musamalizeze toata situatia", a spus una din rudele barbatului.

Reprezentantii Dedeman pastreaza tacerea

Reprezentantii hipermarketului Dedeman de la Valea Lupului Iasi nu au oferit niciun punct de vedere, iar la sediul central din judetul Bacau nu a fost nimeni disponibil, motivand ca ziua de Rusalii este libera. Cu toate ca un iesean si-a pierdut viata in timpul programului de lucru, nimeni nu a fost de gasit pentru a preciza telefonic circumstantele in care s-a petrecut accidentul. Ca raspuns al unei solicitari scrise din partea cotidianului BUNA ZIUA IASI, reprezentantii SC Dedeman SRL au precizat ca in cursul zilei de azi vor oferi un comunicat de presa explicit. Fiind vorba de un accident de munca mortal, ancheta pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea nefericitului eveniment este efectuata de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi. "Accidentul s-a produs sambata (22 iunie) la ora 18.30. Muncitorul lucra ca motostivuitorist la Dedeman. Din primele cercetari efectuate la fata locului, in timp ce ridica o sarcina cu motostivuitorul, ambele roti de pe partea stanga au alunecat, moment in care muncitorul a incercat sa sara. Motostivuitorul s-a rasturnat si angajatul a fost prins sub utilaj. Leziunile suferite au fost extrem de grave si a decedat cateva ore mai tarziu. Ancheta este abia la inceput si nu ne putem pronunta asupra cauzelor si a sanctiunilor aplicate pana nu vor fi finalizate cercetarile", a declarat George Tanasievici, inspector sef adjunct la ITM Iasi.
bzi.ro, 25 iunie 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe