Șpârle și șopârle, 30.09.2013

luni, 30 septembrie 2013

• O propunere surprinzătoare a liberalului Victor Giosan din timpul şedinţei BPT PNL Vâlcea de vineri a aruncat organizaţia în aer. Nici mai mult, nici mai puţin, cel care era considerat unul dintre cei mai oneşti amici ai edilului arestat de procurorii DNA ar fi cerut excluderea acestuia din partid dacă Emialin Frâncu - despre el este vorba - nu-şi dă demisia din toate funcţiile deţinute, inclusiv cea de primar. Asaltaţi imediat de zeci de telefoane de la membri de partid, simpatizanţi sau jurnaliştii, membrii BPT au „decis” să domolească, totuşi, spiritele şi să-l mandateze pe Cristian Buican să poarte o discuţie cu Emilian Frâncu pe această temă. Lucru care s-a şi petrecut sâmbătă. Până la o decizie fermă, comună, toţi au interzis la declaraţii publice pe această temă. Săptămâna în curs urmează alte discuţii la Bucureşti, cu conducerea naţională a partidului.
• Luni, 30 septembrie, democrat-liberalul Dan Ploscă, patronul firmei Magic Tic Tac, va primi un „cadou otrăvit” din partea consilierilor locali: prelungirea contractului de concesiune a spaţiului comercial din incinta Ştrandului Ostroveni cu încă 1 an. Nu ştim dacă afaceristul de la PDL va avea încasări pentru a-şi plăti chiria de 1 miliard lei vechi către primărie, însă în primăvara anului viitor vor începe lucrările de modernizare a ştrandului, ceea ce implică, timp de doi ani, închiderea completă pentru public a acestui obiectiv.
• Societatea TMUCB îi va lăsa pe râmniceni fără căldură!!! TMUCB, care încasează mai multe milioane de euro pe acest proiect, lucrează de zor la schimbarea conductelor CET Govora de circuit primar (apă fierbinte). Conform părerii mai multor specialiști din domeniu, care au observat viteza de melc a lucrătorilor temeucebiști, reabilitările nu se vor finaliza în toate zonele din oraș până la venirea frigului. CET Govora nu va putea furniza căldură, în parametri optimi, în apartamente! TMUCB a deviat agentul termic provizoriu pe conducte de diametre mai mici, care acoperă doar necesarul de apă caldă, nu și pentru încălzire! Vom reveni cu informații suplimentare!
• Primarul din Berislăveşti, Ion Buşagă, are un „înger păzitor” la Direcţia Naţională Anticorupţie, întrucât, de peste 6 luni, procurorii nu au mai reuşit să refacă dosarul de înşelăciune şi să-l retrimită, spre rejudecare, la Tribunalul Vâlcea. Anul trecut, în rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, pe baza unei înţelegeri prealabile, în perioada aprilie 2007 - noiembrie 2009, inculpaţii Ion Buşagă, Ion Mohanu şi Nicolae Talpoş au indus şi menţinut în eroare, instituţii ale statului şi reprezentanţi ai acestora, cu privire la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor mari suprafeţe de teren forestier, având drept consecinţă un prejudiciu de circa 200 miliarde lei vechi în dauna statului român.
• Lăsat liber pe tarlaua Primăriei Râmnicului, căţeluşul Eduard Vârlan a început să execute orbeşte dorinţele ascunse ale primarului infractor Frâncu, deşi, în lipsa acestuia, viceprimarul Vârlan îl critica pe la şedinţele de partid. Ultima dorinţă a „pacientului” Frâncu îndeplinită de Eduard Vârlan se referă la înlocuirea lui Ion Gigi Matei din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea” cu... inegalabilul Emilian Frâncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe