Gigi MATEI, primarul interimar din Râmnicu Vâlcea, s-a „SINUCIS“...

miercuri, 25 septembrie 2013

Primarul interimar de la Râmnicu Vâlcea, Gigi Matei, va pierde enorm capital de imagine din confruntarea cu investitorul local Dumitru Becşenescu, patronul grupului de firme Antares. Cu alte cuvinte, viceprimarul pesedist s-a sinucis politic. Lipsit de tact şi diplomaţie, Matei se comportă acum ca ţiganul care a ajuns împărat şi foloseşte funcţia pentru vendete personale. După ce Antares a obţinut toate avizele premergătoare obţinerii autorizaţiei de construcţie a unei agenţii de turism internaţională în incinta Autogării 1 Mai, Împăratul (de paie) Matei a refuzat cu încăpăţânare luni de zile să semneze acest document perfect legal. Menţionăm că autorizaţia a fost semnată de TOŢI RESPONSABILII DIN PRIMĂRIE, inclusiv de secretarul Toma Mihăescu, cel care pune viza de legalitate! Sperăm că actul respectiv nu va „dispărea“ între timp pentru că vor intra în scenă procurorii DNA, oameni obişnuiţi cu Primăria Râmnicu Vâlcea.
În aceste condiţii se poate vorbi despre un ABUZ al primarului în funcţie, care nu are nici un motiv legal să nu semneze această autorizaţie de construcţie. Mai mult ca sigur că Împăratul (vremelnic!) Matei se aştepta ca omul de afaceri Becşenescu să vină cu pălăria în mână, umil, să îngenuncheze în Sala Tronului de la Primăria Râmnicului şi să ceară această semnătură. Acesta este tratamentul, bătaia de joc, la care este supus un om de afaceri vâlcean, care a creat peste 600 de locuri de muncă în judeţul Vâlcea, dintre care cele mai multe sunt în municipiu. Trebuie să fii nebun, inconştient sau răuvoitor ca în condiţii de criză economică severă, în care afacerile se contractă negativ iar impozitele la bugetul local sunt din ce în ce mai mici, tu, primar interimar, să pui beţe-n roate dezvoltării unei afaceri şi creării de noi locuri de muncă! Cât de mişel şi nemernic să fii?!
Afişând un zâmbet pervers, Matei al lui Cîlea al lui Ponta din PSD spune că Antares a construit fără autorizaţie. Păi da, a construit fără autorizaţie pentru că după ce au fost obţinute toate avizele, mai multe luni de zile, Matei şi muşchii lui nu au vrut să semneze autorizaţia. Dumitru Becşenescu este un om de afaceri demn, corect şi principial. Îşi asumase nişte angajamente ferme faţă de partenerii de afaceri, transportatorii internaţionali, că le va face agenţie la Râmnicu Vâlcea. În aceste condiţii, investitorul local a preferat să construiască, dar să iasă cu obrazul curat faţă de partenerii de afaceri, şi să suporte rigorile Legii 50. Va urma un proces care va fi câştigat mai mult ca sigur de Antares deoarece Matei nu poate justifica pertinent refuzul semnării autorizaţiei de construcţie.
Una peste alta, acest scandal s-a declşanşat într-o perioadă în care Gigi Matei, aspirantul la fotoliul de primar într-o confruntare electorală iminentă, are nevoie de o imagine pozitivă, de simpatia vâlcenilor. Aşa că a dat cu mucii în fasole şi s-a transformat în adversarul oamenilor de afaceri oneşti care doresc să creeze locuri de muncă în municipiu. Din ce în ce mai puţini! Scandalul va fi speculat cu siguranţă de adversarii politici ai lui Matei Împăratul din Beton.
Deznodământul: Dumitru Becşenescu a decis să plece din Râmnic, să nu mai plătească nici un leu la bugetul local al municipiului şi să relocheze afacerea în judeţul Sibiu, în localitatea Şelimbăr, unde primarul ardelean l-a primit cu braţele deschise. Din păcate, gestul lui Becşenescu nu este singular, avem informaţii că şi alţi afacerişti locali îi vor urma exemplu. Să rămână Matei împărat într-un deşert...

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe