Primarul Ilie Fârtat din Horezu şi ministrul pentru Energie vor semna un contract de finanţare de 4 milioane euro

duminică, 22 septembrie 2013

Marti, 24.09.2013, ora 16:00, la sediul Primariei orasului Horezu, din strada 1 Decembrie, nr. 7, alaturi de reprezentantii primariei, ministrul delegat pentru energie, domnul Constantin Nita, va fi prezent pentru semnarea contractului de finantare a proiectului „Asigurarea sustenabilitatii energetice din surse alternative a consumatorilor institutii publice si iluminat public din orasul Horezu, Judetul Valcea”, beneficiar fiind Orasul Horezu.
Proiectul este realizat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Axa 4 Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice, Domeniul Major de Intervenţie 4.2 Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi.
Proiectul are o valoare totala de 18.160.391,11 lei, din care asistenta financiara nerambursabila reprezentand 17.866.814,41 lei, iar contributia solicitantului 293.576, 70 lei, si se va derula pe o perioada de 15 luni.
Prin acest proiect se va realiza o centrala de panouri fotovoltaice,instalata pe un teren in suprafata de 35000 mp, formata dintr-un numar de 3636 panouri fotovoltaice, avand o putere instalata de 0, 982 MW , ce are menirea de a produce energia electrica ce are sa compenseze energia electrica consumata de autoritatea publica locala a orasului Horezu.
Referindu-se la importanta proiectului pentru orasul Horezu, domnul primar Ilie Fartat ne-a spus: „Energia electrica produsa dupa finalizarea scestui proiect va asigura consumul de energie electrica pentru institutiile publice si iluminatul public de pe raza orasului Horezu, ceea ce va degreva bugetul local de cheltuieli in acest domeniu, sumele economisite putand fi directionate pentru investitii in infrastructura orasului. Invit presa sa fie prezenta la acest eveniment.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe