Judecătoarea miloasă cu şpăgarii are soţul condamnat pentru corupţie

joi, 19 septembrie 2013

 

Florentina Vasilăţeanu i-a dat o pedeapsă cu suspendare primarului Emilian Frâncu. Ea l-a făcut scăpat şi pe baronul de Argeş, Constantin Nicolescu.

Primarul suspendat de Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare, deşi a fost prins în flagrant când lua 50.000 de lei mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurorii DNA cu apel. Prin aceeaşi hotărâre, Vasilăţeanu a decis punerea "de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză". Emilian Fâncu a fost băgat în arest pe 26 aprilie 2013 şi a fost eliberat ieri. Judecătoarea miloasă cu corupţii are soţul condamnat pentru...corupţie.

Avocatul Cătălin Vasilăţeanu a fost condamnat, pe 6 februarie 2013, la trei ani de închisoare cu executare pentru că, între altele, a pretins 15.000 de euro - din care a primit 4.500 - de la ruda unui traficant de droguri, pentru a interveni pe lângă magistraţi să obţină eliberarea din arest a acestuia. Avocatul a fost pus sub acuzare de procurorii DNA şi este dat în urmărire generală. Există suspiciuni, în acest moment, că s-ar afla în Spania. Aceasta nu este prima pedeapsă cu supendare dată de judecătoarea Florentina Vasilăţeanu. Ea a decis, pe 28 mai 2013, achitarea a cinci persoane acuzate în dosarul "Şpagă la şefia CJ Argeş".

Pedepse minime

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Cornel Penescu a primit nouă luni de închisoare totcu suspendare. Acelaşi magistrat a decis achitarea lui Penescu şi Nicolescu în cazul celorlalte acuzaţii aduse de DNA. Restul inculpaţilor, printre care câţiva primari de comune şi administratorul firmei care a efectuat mai multe lucrări de construcţii, au fost achitaţi.

Pe 9 decembrie 2011, trei judecătoare de la Tribunalul Bucureşti - Antonela Costache (arestată pentru corupţie), Viorica Dinu (arestată pentru corupţie) şi Florentina Vasilăţeanu - au decis să-l elibereze pe Sile Cămătaru. Interlopul a ataşat la dosar mai multe acte medicale potrivit cărora are grave probleme de sănătate.

Având cuvântul, Sile a arătat în faţa judecătorilor că "a executat aproape 10 ani, are rapoarte de evidenţiere, pe perioada detenţiei a participat la zugrăvirea camerelor deţinuţilor, iar în prezent are grave probleme de sănătate", se arată în motivarea hotărârii, semnată de judecătoarele Costache, Dinu şi Vasilăţeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments on “Judecătoarea miloasă cu şpăgarii are soţul condamnat pentru corupţie”

  1. uav-ar vaia de milogi (de ti -ai voi ai dracului de milogi - 20/09/2013 01:57)
    Ati ajuns sa plangeti hotii din puscarii doar-doar de miloztivesc si va dauun oumd de gabeni..oameni care o viata au fost buvetari si au averi de milioane de euro, nu plangeti pe cei care infunda puscariile ot o vaine furata ca nh avea ce pune oe masa la copii, nu oe copii cu medalii olimpice cade nu au un serviciu si sunt nevoiti sa fuga din tara, pe batranii care au muncit o viata si nu au bani de o aspirina..planveti un politician, un infractor....sa va bata cel de sus pe vou si familiile voastre de a analcabeti ingrati cu pretentii de gazetati, niste nimicuri, zoaie, scursuri..aia sunteti
    Asta nu este totul (de Jon - 20/09/2013 02:53)
    Mi-a picat in mana un reportaj cu Francu la cald, in care spre surprinderea mea m-a facut sa rad. Printre numeroasele aberatii pe care le spunea, care denota o instabilitate psihica, pe dumnealui il preocupau conditiile din penitenciar si faptul ca trebuie accesate proiecte europene pentru a imbunatatatii institutia care scoate absolventi licentiati in condamnari cu drepturi depline in exercitarea atributiilor publice. Se mai plangea ca noi nu stim cum este la penitenciar, ca stateau 15 sau 30 de condamnati in camera si etc. nu are sens sa continui. Tot in acest reportaj s-a vazut si cine l-a asteptat acolo la sediul sau, anume apropiatii sai si... atat. De mentionat faptul ca in timp ce facea aceste declaratii halucinante in spatele sau s-au perindat diverse persoane... domana director de la o scoala din Ostroveni, cam tanara pentru acest post, dar a ajutat pe domnul Francu, diverse persoane care s-au mai ales cu cate ceva dupa campanie, plus persoane suspendate din partid, in fine asta conteaza mai putin, nu am vazut o imbulzeala a populatiei, poate si-au dat seama ca si d-na Cobrescu (certata murdar de domnul Francu) ca au fost mintiti sau poate nu ii intereseaza de martiriul domnului Francu ci de faptul ca au ajuns someri si municipiul se ofileste in fiecare zi. Subiectul o sa fie unul interesant pe langa alte piese de teatru jucate de celelalte partide. Cea mai mare enigma este ca nu l-am vazut pe domnul Buican.
    desprece zice francu (de tony - 20/09/2013 06:43)
    d-le primar ,dumnreavostra ati fost CONDAMNAT nu eliberat.

    DEMISIA
    despre ,ce zice francu (de tony - 20/09/2013 06:45)
    d-le primar ,dumnreavoastra ati fost CONDAMNAT nu eliberat.

    DEMISIA
    vorbele francului (de olteanu - 20/09/2013 07:08)
    Mai nene, te-a parasit cumva memoria ? Nu mai tii minte ca in urma cu cativa anisori, si gutaul valcii, a fost eliberat, iar la ultima etapa despre care vorbeai, a fost ascuns la inalta facultate de drept de la Colibasi ? Asa ca... Sa mai vedem cu etapa II, apelul la Curtea de apel Bucuresti, controlul inspectiei judiciare de la minister privind pe judecatoarea care te-a condamnat, ca ea trebuia sa-ti dea o pedeaspa simbolica pentru cele 5 luni cat ai stat la mititica Deci, DEMISIA lasa-ne si dute invartindu-te cu bobanul tau!!!!!
    primar (de ioana - 20/09/2013 07:35)
    Bucuria smecherului Vlaicu Dan ca i-a venit din puscarie bunul sau prieten,Francu !
    du-te !!!! (de eu - 20/09/2013 08:19)
    Gutau si Francu reprezinta trecutul murdar al orasului, da cere nu vreau sa imi mai amintesc. Prea putini fata de cat s-a devalizat in Ramnic. Prea putin pentru o capitala a furtului pe internet unde sefii politiei sunt doar rotiti din cand in cand si nici un procuror intrebat de sanatate. Prea putin pentru un oras unde Oltchimul a fost devalizat la blana, falimentat cu buna stiinta si nici un membru AGA intrebat pe cine a reprezentat. Prea putin pentru un oras de unde au fost alungati toti potentialii investitori fara ca primarii si consilierii sa fie intrebati de ce si in favoarea caror nenorociti de la Vaideeni au lasat un oras muritor de foame. Privind inainte, PNL-ul trebuie sa se disocieze de imaginea lui Francu si sa creasca un candidat mai tanar, curat si credibil ( nu vreun avocatas hotoman si smecher ). Ramnicul ar avea nevoie de o imagine liberala diferita de cea promovata de Francu in ultimii 20 de ani. Poate ca in tot raul este si ceva bine.
    uitasem (de eu - 20/09/2013 08:22)
    Timpul in care sefii institutiilor publice obisnuiau sa ceara de la privati donatii, contributii, sponsorizari etc. trebuie sa se termine!
    DEMISIA ...ADIO MAFIOTI (de POPA - 20/09/2013 09:25)
    PNL-isti DACA AVETI ONOARE PUNETI-L PE "SPAGARUL ASTA" SA-SI DEA DEMISIA, daca nu la alegeri o sa mai iesiti ....cucu
    rusine (de dar - 20/09/2013 09:38)
    acest ins este un mare magar,cum se poate sa spuna ca el se gandeste la binele oamenilor din ramnic ,avand tupeu de borfas ,anume ca a cerut sponsorizare pentru municipalitate.
    Sponsorizarea este numai pentru el,cine nu-l cunoaste pe acest inculpat crede ca e de buna credinta.Melin lasa-ne cu minciunile tale ordinare.Nu mai vorbi de ramniceni daca ai bun simt,dar la tine acest lucru nu functioneaza.Iti doresc sa ai parte de 15 ani puscarie.

  2. Pentru o gaina furata, doar pentru faptul ca era somer si nu mai pusese pe masa copiilor o bucata de carne, un om a fost condamnat la 1 an si 6 luni, cu executare. Un "haiduc" care a incercat sa "dea tunul" la o banca , la 7 ani...tot cu executare. Sistemul capitalist isi face legile dupa importanta si gravitatea faptelor. Daca este furat un patron, pedeapsa se executa. Daca un politician patron fura, pedeapsa este cu SUSPENDARE , si acesta revine la locul faptei. Lupul unde a mancat oaia se intoarce si nu revine unde a fost ciomagit bine. Rusinos, execrabil, aberant...nu exista epitete si comparatii care sa defineasca faptele acestui Franc, intors fara rusine sa reprezinte un oras ca Ramnicul Valcea. Intoarcerea hienei in haiticul matrita! Cat despre judecatoare...ea este OMUL NOU AL NOII SOCIETATI DE TIP CAPITALIST MULTILATERAL NESIMTITE! Felicitari tuturor jurnalistilor care au prezentat in mod obiectiv cazul FRANCU! Ce scarba "sociala" poate produce u astfel de individ!!!!!

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe