Deputatul Rădulescu vrea să îndrepte o MARE EROARE din Legea Pensiilor

joi, 19 septembrie 2013

Deputatul Constantin Rădulescu doreşte să îndrepte legislativ o mare nedreptate care li se face de ani de zile românilor care se pensionează anticipat, dar cu vechime în muncă de peste 30 de ani. Într-o interpelare adresată de deputatul PSD ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu, se menţionează:

„Conform Legii nr. 263/2010, actualizată, pensiile persoanelor care se pensionează anticipat, voit sau forțat, sunt diminuate, în funcție de anumite condiții, cu până la 45 %, prin majorarea procentajului de la 0,5 % la 0,75 %, pentru fiecare lună de anticipare. Așa se face că unei persoane (femeie), caz concret, cu vârsta de 57 de ani și o vechime în muncă de 36 de ani, ieșită forțat la pensie, i s-a calculat o pensie de 256 de lei, drept pentru care Casa de Pensii i-a completat pensia cu 94 de lei pentru ca doamna respectivă să poată beneficia de pensia minimă de 350 de lei.

Cazul doamnei respective nu este singular.

Consider că aspecte din Legea nr. 263/2010 sunt foarte discutabile, în general, iar în foarte multe  situații, reale nu imaginare, prevederile sunt chiar dramatice. Am în vedere faptul că la o vechime în muncă de peste 35 de ani în cazul femeilor și de peste 40 de ani în cazul bărbaților, nu cred că se mai impunea aplicarea vreunei penalizări la ieșirea la pensie.

Undeva în raționamentul celor care au inițiat proiectul acestei legi și ulterior al celor care au votat proiectul respectiv, transformându-l în lege, s-a strecurat o greșeală pe care acum trebuie să o suporte mii sau poate chiar zeci de mii de oameni.

Vă rog, doamnă ministru, să studiati si sa ma informati cu privire la posibilitatea reanalizarii Legii nr. 263/2010, din considerentele expuse mai sus, în vederea aducerii ei la o normalitate firească impusă de condițiile concrete din viața societății românești.“

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe