Un angajat al SC PROTECTCHIM SA a murit după ce un mal s-a surpat peste el! În atenţia ITM – ce se mai întâmplă cu acest caz?

luni, 16 septembrie 2013


• Un angajat al SC PROTECTCHIM SA a murit după ce un mal s-a surpat peste el • Sperăm că Inspectoratul Teritorial de Munca nu va musamaliza acest accident si va raspunde la intrebarea: Firma nu a respectat normele de protectie a muncii?

Un barbat care lucra la reteaua de canalizare din municipiul Ramnicu Valcea a murit, joi dimineata, dupa ce un mal de pamant s-a surpat peste el, reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Valcea incepand o ancheta in acest caz. Acesta era angajat al firmei SC PROTECTCHIM SA, care efectua lucrari pe strada Aurelian Sacerdoteanu din Ramnicu Valcea, intr-un proiect cu finantare europeana.

Potrivit sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Valcea, Adrian Mesescu, barbatul sapa un sant pentru inlocuirea unei conducte de apa, iar la un moment dat un mal de pamant s-a prabusit peste el, incidentul fiind anuntat la 112.

La fata locului s-au deplasat un echipaj de descarcerare, o echipa SMURD, precum si o ambulanta.

"Incidentul a avut loc pe strada Aurel Sacerdoteanu in cartierul Ostroveni din municipiul Ramnicu Valcea, unde muncitorul sapa un sant pentru inlocuirea de conducte de apa, iar la un moment dat un mal de pamant s-a prabusit peste el. A fost scos cu greu din pamant deoarece acolo prin aparitia apei, pamantul devenise mocirlos, dar a fost adus repede la suprafata, unde a fost initial resuscitat initial de echipajul SMURD, apoi actiunea de resuscitare a fost preluata de echipajul medical al Serviciul de Aambulanta Valcea", a declarat Adrian Mesescu.

In pofida eforturilor medicilor, muncitorul, in varsta de 31 de ani, a decedat. Inspectoratului Teritorial de Munca Valcea a inceput o ancheta in acest caz. Iata ca au trecut mai bine de 2 luni de la acest accident si conducerea ITM Valcea tace in papusoi, ancheta fiind inchisa... Asteptam de la ITM Valcea detalii referitoare la derularea anchetei!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe