Primarul Chelcea din Berbeşti plăteşte mii de euro pe... „cai verzi pe pereţi“

luni, 16 septembrie 2013

Continuând seria de investigații în privința administrării ineficiente a banului public , avem din nou neplăcerea de a ajunge înapoi în localitatea Berbești . Deși încă nu există o confirmare oficială , e cert că zvonurile referitoare la aruncarea banilor publici pe geam , sau mai exact pe geamul unor cunoștiințe ale edilului din Berbești , capătă din ce în ce mai mult contur cu cât informațiile despre acest subiect încep să se înmulțească , informații care ar fi trebuit să fie publice la fel cum sunt și banii aceștia care sunt făcuți cadou prietenilor primarului .
Informațiile apărute în legătură cu acest subiect arată clar că din nou avem de-a face cu una dintre celebrele afaceri “în familie” practicate de acest personaj aflat la conducerea localității Berbești .
În Berbești , mai nou , activitatea de bază nu mai este mineritul sau agricultura ci…turismul . Probabil numeroasele obiective turistice din această localitate , gen bordurile și podurile vopsite în galben , păcănelele de ultimă generație , apa făcătoare de minuni care nu se înregistrează dar se facturează , ulițele asfaltate la prețuri de autostrăzi , parcul de joacă din târgul de animale și nu în ultimul rand impunătorul monument din beton brut din apropierea primăriei , l-au determinat pe primarul de la Berbești să își dorească să facă și el o bază sportivă cu piscină inclusă , că doar cu atâtea obiective turistice în jur , era păcat ca milioanele de turiști sosiți din toate colțurile universului , atrași probabil de minunatele atracții turistice enumerate , să nu aibe unde să se și destindă .
Toate bune și frumoase până aici și mai ales că primarul tot avea un prieten care făcea proiecte pe turism , prietenul acela tot avea și el nevoie de niște bani gratis , iar  Berbeștiul tot avea nevoie de proiecte pe turism , că doar turismul era punctul forte al localității ; așa că oamenii s-au pus pe treabă , au făcut , au dres , au analizat , și-au dat cu părerea și în final mai că locuitorii Berbeștiului se și vedeau bulucindu-se în piscina turistică . Problema e că din câte se aude , proiectul acesta futuristic și mort încă dinainte să se nască , ar fi fost plătit deja din banul public . Cert este că nici piscina și nici baza de recreere turistică nu au mai apărut nici până acum .
Profitând de dreptul la liberul acces la informațiile publice, se poate verifica foarte ușor faptul că nu a fost depus nicăieri vreun proiect proiect de acest tip de către localitatea Berbești , ceea ce ne face să ne întrebăm la fel de retoric ca și până acum : De ce s-au plătit câteva mii bune de euro din banii contribuabililor pentru un proiect care nu avea nicio șansă să se realizeze și care nici măcar nu a fost depus undeva ?
În speranța că cineva se va sesiza cu privire la cele semnalate nu putem decât promite că ne vom continua munca de aducere la lumină a nedreptăților comise împotriva cetățenilor și împotriva legilor acestei țări .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe