Pompierii se laudă prin comunicate că au stins o...cutie cu jucării

luni, 16 septembrie 2013

În data de 14.09.2013, la ora 10.16, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la un balcon în Drăgăşani, str. Dr. Baltazar.

Până la stingerea incendiului, au ars: o cutie cu jucării, un ceas de perete şi o poşetă.

Din cauza unui atac de panică suferit de proprietară, a fost necesară intervenţia echipajului SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi transport la spital.

Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează circa 500 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 5.000 de lei.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi folosirea focului (o lumânare) fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

În data de 15.09.2013, la ora 01.23, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o ghenă de gunoi în Rm Vâlcea, str. Gib Mihăiescu.

Până la stingerea incendiului, au ars 4 tomberoane de colectare a gunoaielor menajere.

Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează circa 2.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 2.500 de lei.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi folosirea intenţionată a unei surse pentru generarea incendiului.

În ultimele 72 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru 20 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit în localităţile: Băile Olăneşti, Boişoara, Drăgăşani, Mihăeşti, Rm. Vâlcea, Ştefăneşti, Şuşani şi Titeşti pentru: plăgi la nivelul capului şi membrelor; dureri: la nivelul capului, la torace, de membre, abdominale şi stări generale de rău.

După acordarea primului ajutor calificat, 18 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe