Caz revoltător la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea

miercuri, 20 martie 2013

Caz revoltător la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea:

O tânără a avortat în spital fără asistenţă medicală. Două ore de chin!

O femeie din Rîmnicu Vâlcea însărcinată în cinci luni a pierdut copilul într-un salon de spital din Secţia de Obstetrică şi Ginecologie, fără asistenţă medicală. Tânăra s-a chinuit mai bine de două ore în timp ce doctorul de gardă şi asistentele nu erau de găsit.

Elena P de 34 de ani a mai pierdut trei sarcini şi de aceea era foarte grijulie şi mergea regulat la control.

Vineri 15 martie dupa controlul periodic a mers acasă fericită pentru că doctorul i-a spus că sarcina evoluează bine iar fătul este sănătos. Sâmbătă dimeaţa au apărut primele contracţii iar când a ajuns la spital au apărut şi sângerările. Elena povesteşte că în cursul nopţii, deşi s-a simţit rău, medicul de gardă n-a trecut pe la salon să o vadă.

“Două ore am am urlat de durere, ieşise capul copilului şi nu ştiam ce să fac. Fetele din salon au strigat după ajutor, nimeni n-a venit, cred că dormeau. Am avortat în pat. Când au venit asitentele copilul meu plângea, l-au luat şi l-au băgat în congelator”, susţine tânăra.

Dr Marian Stoica, şeful secţiei susţine că fătul de 400 de grame a supravieţuit mai puţin de cinci minute, după care a fost pus în congelator. ÔÇ£Era prea mic, nu avea nicio şansă de supravieţuire. Greşala doctoriţei care o avea în evidenţă şi care era de gardă în noaptea respectivă a fost că nu a dus-o în sala de naşteri de la primele contracţii, pentru a avorta în mediu septic ”, a declarat Marian Stoica.

Conducerea Spitalului Judeţean Vâlcea a demarat o anchetă internă în acest caz. ÔÇ£O asistentă din cele trei de pe etaj trebuia să fie lângă gravidă. Le-am cerut tuturor notă explicativă, vreau să ştiu şi eu unde erau de ce nu au supravegheat gravida în intervalul 3.00 ÔÇô 5.00”, a mai spus doctorul Stoica.

Starea femeii este stabilă şi în curând va fi externată. Ea a anuţat că va depune plângere la Coilegiul Medicilor pentru că a fost lăsată fără asistenţă medicală mai bine de două ore, timp în care a pierdut copilul • Nicoleta Ene (EVZ.ro)

Colegiul Medicilor a demarat o anchetă

Colegiul Medicilor Vâlcea a început cercetările în acest caz, după ce femeia de 34 de ani a depus o plângere în care reclamă faptul că "personalul medical de la secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea nu şi-ar fi făcut datoria", afirmă reprezentanţii instituţiei.

"Colegiul Medicilor din Vâlcea a început, marţi, cercetările cu privire la împrejurările în care a avut loc un avort spontan la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea. Este o plângere a unei femei de 35 de ani din Râmnicu Vâlcea care acuză faptul că personalul medical de la secţia obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea nu şi-ar fi făcut datoria în cazul sarcinii pe care o avea. Primele date arată că în 17 martie femeia a avut un avort spontan, fiind însărcinată în 26 de săptămâni, iar cercetarea continuă", a declarat Adrian Buşu, jurist la Colegiul Medicilor Vâlcea.

Mama femeii afirma că fiica ei a avortat fără să fie asistată în salonul unde era internată, deşi ceruse ajutorul personalului medical pentru a fi preluată şi dusă în sala de naşteri.

"Fata mea, gravidă, are 34 de ani şi s-a internat sâmbătă dimineaţă, în Spitalul Judeţean Vâlcea, cu sângerări şi contracţii. În cursul nopţii, a început să sângereze abundent şi au apărut dureri înfiorătoare. Au strigat şi ea, şi colegele din salon după asistente mai bine de două ore, ca în final să piardă sarcina în salon, fără asistenţă medicală", declara mamna femeii.

Femeia spune că a mai pierdut trei sarcini, astfel că de data aceasta a mers permanent la control, totul fiind în regulă până în seara de sâmbătă, când s-a internat.

"Vineri, după controlul periodic, am mers acasă fericită pentru că doctorul mi-a spus că sarcină evoluează bine, iar fătul este sănătos. Sâmbătă dimineaţă au apărut primele contracţii, iar când am ajuns la spital au apărut şi sângerările. Două ore am urlat de durere, ieşise capul copilului, nu ştiam ce să fac. Fetele din salon au strigat după ajutor, nu a venit nimeni. Eu cred că dormeau. Am avortat în pat, iar când au venit asistentele copilul meu plângea, l-au luat şi l-au băgat în congelator. Este inadmisibil, vom face plângere la Colegiul Medicilor", spune aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe