Activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale

miercuri, 27 februarie 2013

Activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale

Poliţişti din cadrul I.P.J. Vâlcea - S.O.P. - Biroul pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, cei ai Postului de Poliţie Galicea împreună cu specialişti din cadrul Ocoalelor Silvice Băbeni şi Stoiceni au organizat şi desfăşurat ieri, în intervalul orar 04.00- 12.00, activităţi de verificare a legalităţii transportului materialului lemnos şi comercializării acestuia, ocazie cu care au fost oprite pentru control 22 de autovehicule, legitimate 24 de persoane.

Astfel au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4800 lei, conform prevederilor legii 171/2010 şi OUG 23/2008, iar 3,2 m.s. de material lemnos a fost confiscat.

Pe raza oraşului Băbeni a fost identificat S. Nicolae, de 29 de ani, din com. Racoviţa, care cu un autovehicul marca Ford, transporta 1,62 m.s. material lemnos, lemn foc specia fag, pentru care a prezentat un aviz de însoţire primar a cărui valabilitate era expirată.

S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a acestuia, în baza Legii nr. 171/2010, dispunându-se totodată confiscarea materialului lemnos, ce a fost predat organelor silvice în vederea valorificării.

Totodată, pe lacul de acumulare al hidrocentralei Băbeni, au fost identificaţi T. Nicolae, de 33 ani, din comuna Mateeşti, I. Ilie, de 33 ani, din comuna Mateeşti, P. Andrei, de 37 de ani, din mun. Rm. Vâlcea, I. Victor, de 38 de ani, din comuna Mateeşti, care pescuiau cu lansete pe râul Olt fără a avea permis de pescuit în habitate piscicole naturale.

Bărbaţii au fost sancţionaţi conform O.U.G. 23/2008 cu amendă în valoare de 600 lei fiecare.

De asemenea, în jurul orei 07.00, poliţiştii P.P. Galicea au depistat în trafic pe R. Vasile, de 34 de ani, din comuna Sălătrucel, în timp ce transporta material lemnos, cu un autovehicul marca Ford, fără a avea asupra sa un aviz de însoţire sau alte documente care să ateste provenienţa materialului lemnos.

Astfel, faţă de acesta, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2000 de lei, iar materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Stoiceni pentru valorificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe