Spionaj la Oltchim

duminică, 24 februarie 2013

Spionaj la Oltchim

Secţia de polieteri, în care toată tehnologia este brevetată Oltchim, a fost “victimă” a spionajului economic. Schema de funcţionare a instalaţiilor din această secţie (document clasificat) a fost sustrasă, ca şi studiul privind vânzarea polieterilor pe piaţa externă.

Descoperirea a fost făcută miercuri după-amiază de actuala conducere a combinatului. “Cosmin Diaconu, şeful Diviziei de Marketing, a început să dea din colţ în colţ. Am anunţat DIICOT şi SRI. În final, Diaconu a recunoscut că l-a scos din firmă în luna ianuarie pentru a-l preda vechii conduceri”, a spus Mihail Tălpăşanu, director economic Oltchim.

Documentele ar fi ajuns la Roibu

Cosmin Diaconu şi Iuliana Furtună, şef al Biroului Marketing, sunt cercetaţi pentru divulgare de secrete economice. Potrivit lui Tălpăşanu, ei ar fi sustras şi predat documentele fostei directoare de marketing Veronica Preoteasa, care i le-ar fi dat lui Constantin Roibu, fostul director general al Oltchim timp de 21 de ani. Roibu, acum simplu inginer, a prezentat Ministerului Economiei un plan de salvare al Oltchim bazat pe un schimb legat tocmai de polieteri.

“De aceea avea nevoie de studiul privind vânzarea polieterilor pe pieţele externe”, susţin surse din combinat. Roibu se află în concediu de odihnă şi este văzut frecvent la Viena în prezenţa unor oameni de afaceri care au avut contracte cu Oltchim. Constantin Roibu nu a putut fi contactat telefonic până la închiderea ediţiei.

(Nicoleta Ene - evz.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe