Muncitorii de la USG nu mai suportă MAFIA SINDICAL─é

duminică, 24 februarie 2013

Muncitorii de la USG nu mai suportă MAFIA SINDICAL─é

Uzinele Sodice Govora se află pe un butoi cu pulbere. Muncitorii nu mai suportă mafia care sugrumă de ani de zile societate, sprijinită de liderul de sindicat Gheorghe Mugioiu. Acestea sunt afirmaţiile unor salariaţi revoltaţi de complicitatea conducere-sindicat. Oamenii spun clar, cu subiect şi predicat, că în timp ce ei primesc salarii de mizerie, directorii şi liderii de sindicat se îmbogăţesc. Redăm integral scrisoarea primită de la muncitorii USG:

“Subsemnaţii, salariaţi ai S.C. U.S.G., muncitori care trag greul zi de zi, cititori ai Ziarului de Vâlcea, ne bucurăm că cineva are coloană vertebrală şi publică articole despre mafia de la U.S.G. care a furat şi fură în continuare. De această situaţie nefiind străin liderul de sindicat Mugioiu Gheorghe.

Această mafie a pus stăpânire încă de la venirea polonezilor care au vrut binele acestei societăţi, însă “românii” noştri deşi au avut salarii grase au furat şi fură. Este vorba de conducere, cu susţinerea sindicatului.

Domnule Director, nu vrem să vă răpim prea mult timp dar avem rugămintea să urmăriţi cu atenţie, să faceţi anchete jurnalistice despre mafia de la U.S.G. şi să informaţi direct pe directorul general polonez.

La U.S.G. s-a furat şi se fură, este forte adevărat ce spune ing. Vicol Viorel. Aici la U.S.G. a fost şi este o o adevărată mafie sindicală care a sprijinit directorii pe anumite funcţii pentru a avea acces la foloase necuvenite.

Directorii Năstase Petru, Niţescu Daniel, Colgojan Anca, directorul logistică au fost ţinuţi în funcţie cu ajutorul liderului de sindicat care a beneficiat şi beneficiază de: concedii plătite de directori; lucrări la vila de la Călimăneşti executate de firme căpuşe din U.S.G; avansări pe anumite posturi în funcţie de interes; deplasări plătite de U.S.G.; maşină de serviciu cu cheltuieli decontate de U.S.G. pentru familia sa (interes personal). În speranţa că aceşti oameni corupţi vor fi eliminaţi vă mulţumim anticipat!ÔÇ£ Aşa cum era normal, am încercat să-l contactăm în repetate rânduri, la telefon, pe liderul de sindicat Mugioiu, din păcate nu am primit nici un răspuns.

Sindicatul Sodistul mimeazăÔǪ negocierile

În data 17.01.2013, Sindicatul "SODISTUL" a înregistrat sesizarea cu următoarele revendicări adresate conducerii S.C. USGOVORA CIECH CHEMICAL GROUP S.C.:

┬À Finalizarea de urgenţă a negocierii noului contract colectiv de muncă ţinând cont că perioada de negociere prevăzută de Legea nr. 62/2011, art. 129, alin.5 ÔÇô nu a fost respectată ;

┬À Bugetarea în noul contract colectiv de muncă a cotei minime de 16% din veniturile societăţii pentru plata drepturilor băneşti ale salariaţilor, conform prevederilor Acordului Social;

┬À Punerea la dispoziţia SINDICATULUI "SODISTUL" a documentelor solicitate în cadrul şedinţelor de negociere;

┬À Soluţionarea divergenţelor privind 62 articole din noul contract colectiv de muncă;

┬À Soluţionarea divergenţelor privind 12 anexe din noul contract colectiv de muncă;

┬À Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă;

┬À Înlăturarea discriminărilor salariale între diferitele categorii de salariaţi din societate.

În urma concilierii conflictului colectiv de muncă în data de 24.01.2013, din cele 62 de articole din contractul colectiv de muncă aflat în negociere, părţile au ajuns la un acord cu privire la un număr de 36 articole, restul de 26 rămânând în divergenţă.

Din cele 12 anexe menţionate în sesizarea conflictului, părţile au soluţionat revendicările prevăzute în 7 dintre anexele contractului colectiv de muncă, 4 anexe urmând a fi discutate ulterior iar o anexă rămâne în divergenţă.

Preşedintele Sindicatului “Sodistul” a considerat încheiată concilierea iar părţile conflictului colectiv de muncă au convenit să continue negocierile.

Până în prezent conflictul de muncă declanşat nu s-a încheiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe