Raport despre persoanele vinovate şi cauzele care au dus la distrugerea OLTCHIM

miercuri, 20 februarie 2013

În maxim 20 de zile administratorii judiciari vor depune un:

Raport despre persoanele vinovate şi cauzele care au dus la distrugerea OLTCHIM

• Emilian Frâncu: “Până la 1 iunie nu se vor face disponibilizări la Oltchim - Râmnicu Vâlcea!”

Emilian Frâncu, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a transmis recent un comunicat de presă referitor la întâlnirea de luni după-amiază de la Bucureşti, iniţiată de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, la care au participat delegaţi ai Executivului, reprezentanţi ai administraţiei publice locale vâlcene precum şi parlamentari de Vâlcea, au fost relevate mai multe aspecte importante ale situaţiei actuale a SC OLTCHIM SA.

În comunicat se arată că: “Ministrul Vosganian şi-a exprimat regretul că mişcările sociale declanşate săptămâna trecută la OLTCHIM nu au ţinut cont de faptul că discuţiile pe tema salvării combinatului sunt în plină derulare, depunându-se eforturi de către toate părţile implicate pentru găsirea unei soluţii viabile. Protestele unor salariaţi ai OLTCHIM, făcute într-un moment când achitarea salariilor restante devenise realitate, au fost de natură doar de a alunga eventualii investitori interesaţi de privatizarea societăţii.

Pe ansamblu, discuţiile de la Bucureşti au fost unele fructuoase, în care toţi participanţii şi-au putut exprima punctul de vedere, iar ministrul Economiei a stabilit ca marţea viitoare să se mai desfăşoare o rundă de discuţii cu sindicatele, eu adresând ministrului invitaţia ca această întâlnire să aibă loc la Vâlcea. În zilele următoare, ministrul Varujan Vosganian se va afla la Bruxelles, pentru a găsi o formulă de salvare a OLTCHIM şi de continuare a activităţii. Totodată, o altă decizie luată a fost aceea ca bi-săptămânal să aibă loc întâlniri tripartite reprezentanţi ai Guvernului - sindicate ÔÇô conducerea Oltchim pentru analiza evoluţiilor viitoare. Important este de subliniat faptul că la acest moment sunt în analiză mai multe proiecte de salvare a combinatului, ministrul subliniind faptul că orice propunere fezabilă este bine-venită şi va fi studiată cu atenţie.

În acest sens, miercuri, administratorii judiciari ai SC OLTCHIM SA vor depune un raport asupra situaţiei existente, propunând reorganizarea ca modalitate de continuare, până în luna iunie, a funcţionării combinatului, iar peste 20 de zile se va întocmi un raport despre persoanele vinovate şi cauzele care au dus la insolvenţa societăţii, din discuţiile avute până în prezent rezultând că unul din motive ar fi încheierea unor contracte păguboase.

În esenţă, eforturile care se fac în perioada următoare sunt îndreptate spre o privatizare cât mai corectă a combinatului, care să garanteze funcţionarea şi pe mai departe a acestuia.ÔÇ£

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe