Primăria Alunu solicită taxe de excavare de sute de miliarde lei de la CEO

miercuri, 20 februarie 2013

Primăria Alunu solicită taxe de excavare de sute de miliarde lei de la CEO

Trei primării cer Complexului Energetic Oltenia taxa de emitere a autoriza╚øiei de foraje ╚Öi excavări, fix în instan╚øă. Sumele sunt mai mari decât cele prevăzute pentru certificatele CO2! În opinia directorilor financiari ai companiei, plata acestor taxe“inventate” ar duce indubitabil la falimentul CEO.

Este vorba despre primăriile Alunu (Vâlcea), Motru, Mătăsari (Gorj) administra╚øii locale ce au calculat taxele de excavare la sute de miliarde de lei vechi. Anul trecut au fost făcute popriri pe conturile fostului Complex Energetic Turceni, una dintre primării cerând nici mai mult, nici mai pu╚øin decât 140 de miliarde de lei vechi, reprezentând taxa de emitere a autoriza╚øiei de foraje ╚Öi excavări. “Noi nu am dat niciun leu ╚Öi am făcut ac╚øiuni în instan╚øă.

Noi plătim redeven╚øe ╚Öi o altă taxă de exploatareÔǪ.Dacă am plăti abera╚øiile cerute de primării, CEO ar intra în faliment, pentru că sumele sunt mai mari decât pentru certificatele de CO2!┬á ╚ÿi┬á un leu pe metru pătrat este mult. Ei bine, primăriile au cerut 7 lei pe metru pătrat, adică maximum. Ne judecăm pentru această taxă”, spune unul dintre directorii departamentului financiar al companiei. Pe de altă parte, în ultimul raport, Curtea de Conturi a impus CEO să plătească, de pildă, primăriei Motru, pentru autoriza╚øia de excavare, 138 de mii de lei. Astfel,┬á reprezentan╚øii CE Oltenia vor contesta în instan╚øă ╚Öi decizia Cur╚øii de Conturi. (Gorj Domino)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe