CET Govora are nevoie de ajutorul premierului Victor Ponta

miercuri, 20 februarie 2013

Ciurel de la CEO forţează nota

CET Govora are nevoie de ajutorul premierului Victor Ponta

Premierul Victor Ponta trebuie să intervină de urgenţă pentru a-i tempera directorului general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, înverşunarea cu care tratează relaţiile comerciale dintre CEO şi SC CET Govora SA din judeţul Vâlcea. Este binecunoscut faptul că unitatea economică vâlceană CET Govora a fost sacrificată de politicienii USL pentru a menţine în funcţiune combinatul chimic OLTCHIM din Râmnicu Vâlcea. Timp de mai multe luni, prin voinţa consilierilor judeţeni USL, CET Govora a furnizat energie electrică combinatului, energie care a fost plătită doar într-o foarte mică măsură de către combinatul aflat acum în insolvenţă.

Tocmai de aceea societatea de distribuţie a energiei electrice şi a aburului tehnologic din Vâlcea nu a mai putut onora la zi facturile pentru cărbunele cumpărat de la Exploatarea Minieră Berbeşti Alunu (componentă a CEO). Datoria CET Govora către CEO a crescut altfel la peste o mie de miliarde lei. În acelaşi trimp datoria Oltchim (care se află în subordinea Ministerului Economiei, ca şi CEO) către CET Govora a crescut la 1500 miliarde lei. Având în vedere că Oltchim şi CEO se află în subordinea aceluiaşi minister s-ar fi putut realiza lejer o compensare. Dar nu s-a dorit! Aşa că acum, Complex Energetic Oltenia a sărit la gâtul CET Govora, cu pretenţii imediate de plăţi cu valori de sute de miliarde de lei. Este strigător la cer ce se întâmplă! Primul ministru Victor Ponta şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, cei care cunosc foarte bine această interdependenţă economică ar trebui să intervină prompt şi energic pentru reeşalonarea datoriei CET Govora către Complexul Energetic Oltenia, în cazul în care nu doresc să transforme şi judeţul Vâlcea într-un fel de... Vale a Jiului, Vale a Plângerii.

Laurenţiu Ciurel, vicepreşedinte PSD Gorj

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul ar putea renunţa în 2013 la ideea de a introduce management privat la Complexul Energetic Oltenia.ÔÇ¿Victor Ponta pare mulţumit de activitatea noului director al CEO, Laureunţiu Ciurel.┬á Ponta a explicat că ideea de management privat a fost avansată în ultima perioadă pentru că statul nu reuşea să numească buni manageri care să obţină profit. Complexul Energetic Oltenia este condus în prezent de Laurenţiu Ciurel, fost consilier judeţean şi vicepreşedinte al PSD Gorj. De asemenea, premierul Victor Ponta a subliniat la Târgu Jiu, că sistemul energetic, odată decăpuşat de afacerile de partid şi de ÔÇ£băieţii deştepţi”, va reprezenta, alături de domeniul agriculturii, un motor de dezvoltare pentru România.
(Tiberiu Pîrnău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe