Ajutor de la Guvern pentru femierii care au avut culturile calamitate

miercuri, 20 februarie 2013

Ajutor de la Guvern pentru femierii care au avut culturile calamitate

Seceta prelungita din anul trecut a afectat culture agricole pe suprafete destul de inseminate si in judetul nostru. Pentru atenuarea efectelor devastatoare a acestei secete, Guvernul Romaniei a adoptat H.G. nr. 897/2012 privind aprobarea schemei “Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012 asupra culturilor agricole", care se acordă în agricultură în sectorul vegetal. Cuantumul sprijinului financiar reprezientând ajutor de minimis este de 100 lei/hectar şi se acordă pentru suprafeţe de culturi agricole în teren arabil de minimum un hectar şi maximum 10 hectare.

Datorita prevederilor acestui act normativ, un numar destul de insemnat de producatori agricoli din judetul nostru au beneficiat de sume de bani reprezentand ajutor de minimis pentru compensarea fenomenului de seceta. Printr-o informare sustinuta a producatorilor agricoli , cu sprijinul organelor administratiei locale s-a reusit sa se depuna un numar de 10547, cu o valoare de 21180,63 lei, acoperind peste 95% din păroducatorii agricoli indreptatiti sa obtina astfel de ajutoare.

Pana la sfârşitul anului trecut, Directia pentru Agricultura a judetului Valcea a făcut plăţi în valoare de 1 224 826 lei, reprezentând peste 56 % din cererile depuse.

Potrivit conducerii institutiei, până la finele lunii februarie, în conturile fermierilor care au depus documentaţiile pentru plată si nu au primit inca sprijinul financiar, vor intra sumele de bani solicitate.

Este vorba despre 897 980 lei, bani de care vor beneficia cei 4 588 de agricultori valceni care au solicitat acest lucru. Platile se vor face in zilele de 26, 27 si 28 februarie 2013.
ÔÇ¿

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe