Momente stânjenitoare la o festivitate de mare prestigiu din Rm. Vâlcea

duminică, 17 februarie 2013

Momente stânjenitoare la o festivitate de mare prestigiu din Rm. Vâlcea

Miercuri seara, la Hotel Sofianu din Rm. Vâlcea, au fost acordate premiile Funda╚øiei Culturale Vâlcea 1 pe 2012.

Creatorul ╚Öi pre╚Öedintele funda╚øiei este primarul Râmnicului Emilian Frâncu ╚Öi trebuie remarcat că de 16 ani acesta sprijină ,prin acordarea premiilor anuale, dezvoltarea culturii din zonă.

Totu╚Öi, câteva momente oarecum stânjenitoare au existat la edi╚øia din acest an.
De pildă, amfitrionul, în prezen╚øa episcopului vicar, a parlamentarilor vâlceni, a peste o sută de oameni din elita locală, a ╚øinut pre╚ø de aproape zece minute o lec╚øie de bună purtare unor invita╚øi care, după opinia sa, nu îi acordau suficientă aten╚øie.

Nu se face așa ceva !

Apoi, câ╚øiva vorbitori au fost atât de onctuo╚Öi încât au provocat zâmbete, cum este cazul directoarei Bibliotecii Jude╚øene Vâlcea Sanda Constantinescu.
Acum, în legătură cu premiile.

Pe lângă op╚øiuni fire╚Öti, cum ar fi distinc╚øia acordată pentru monumentala “Enciclopedie a Vâlcii” sau pentru volumul de teatru al lui Doru Moţoc, au apărut, iarăşi, premii acordate unor personalităţi îndoielnice, cum ar fi un poet care a plagiat o întreagă carte sau o regizoare care se compromite permanent când iese pe scenele bucureştene.

Emilian Frâncu are nevoie de un canon axiologic pentru următoarele ediţii, pentru a ne da seama ce încurajează Fundaţia, stahanovismul cultural, paseismul local sau valorile care au şanse să reprezinte Vâlcea la nivel naţional şi european.
Dincolo de aceste critici, împărtăşite de mulţi dintre participanţii la festivitate, trebuie remarcat că primarul Emilian Frâncu este printre puţinii politicieni locali care mizează pe cultură şi este, totodată, liberalul acestor ani care va rămâne, poate singurul dintre ai săi, în cartea de istorie a zonei.

Gheorghe Smeoreanu (www.criterii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe