DNA trebuie să investigheze urgent legăturile dintre ministrul Rovana Plumb şi “săgeataÔÇ£ Robert Dinţoi

vineri, 15 februarie 2013

DNA trebuie să investigheze urgent legăturile dintre ministrul Rovana Plumb şi “săgeataÔÇ£ Robert Dinţoi

• Ziaristul vâlcean a mai fost în vizorul DNA cu ocazia arestării unui om de afaceri vâlcean

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, s-a folosit de ziaristul vâlcean Robert Din╚øoi (foto) mai bine de opt ani, pentru a-╚Öi cre╚Öte popularitatea ╚Öi a primi elogii în ziare • Din╚øoi a fost răsplătit gras pentru sus╚øinerea ╚Öi loialitatea de care a dat dovadă • Fratele ╚Öi so╚øia lui Din╚øoi au fost coco╚øa╚øi în func╚øii importante din statul român, pentru care nu aveau nici pregătire, nici deschidere • Fratele lui Robert Din╚øoi, un poli╚øist, a fost adus de Rovana Plumb ca ╚Öef al corpului său de control! • So╚øia ziaristului Din╚øoi, Laura (foto), a fost pro╚øăpită director al Oficiului pentru Protec╚øia Consumatorului Vâlcea

ZIUAnews vă prezintă, pentru prima dată în România, un e╚Öafodaj politico-mediatic, prin care persoane fără pregătire profesională ajung în func╚øii-cheie ca urmare a unor rela╚øii neprincipiale, cum este legătura pe bani dintre un om politic ╚Öi un jurnalist. O încrengătură senza╚øională între o familie dispusă să o servească pe Rovana Plumb în pofida oricăror norme jurnalistice sau principii ori competen╚øă, ╚Öi un ministru parlamentar, Rovana Plumb, care a în╚øeles acum mult timp că favorurile ziari╚Ötilor trebuie răsplătite. Gras ╚Öi pe bani publici.

ZIUAnews vă arată legătura dintre un ministru, un ziarist, un comisar ╚Öef al OPC ╚Öi un fost poli╚øist de la Crimă Organizată, uni╚øi printr-un schimb de favoruri politice ╚Öi jurnalistice. Ministrul Mediului ╚Öi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, i-a pus în func╚øii-cheie, aflate imediat sub comanda ei, pe membrii întregii familii a ziaristului Robert Din╚øoi, după ce acesta a servit-o publicistic, timp de opt ani, în ziarele vâlcene.

Poli╚øistul Bogdan Din╚øoi, fratele ziaristului Robert Din╚øoi, a fost transferat, la ordinul ministrului Plumb, ca ╚Öef al corpului de control la Ministeru Mediului. Aceasta nu este prima răsplată oferită de Plumb familiei Din╚øoi. So╚øia ziaristului Robert Din╚øoi, Laura Din╚øoi, a fost numită la conducerea Oficiului pentru Protec╚øia Consumatorului Vâlcea

Odă pentru Plumb

Rovana Plumb a candidat, în 2004, pentru func╚øia de deputat de Vâlcea. În timpul campaniei electorale, a fost sprijinită intens de ziaristul vâlcean Robert Din╚øoi, însărcinat cu men╚øinerea unei bune rela╚øii jurnalistice între publica╚øia la care lucra ╚Öi Partidul Social Democrat, din partea căruia a candidat actualul ministru al Mediului. Robert Din╚øoi a redactat numeroase articole elogioase la adresa Rovanei Plumb, pentru a o ajuta pe aceasta să-╚Öi atragă electoratul vâlcean de partea sa. Ceea ce, de altfel, a ╚Öi reu╚Öit: între 2004 ╚Öi 2008, Plumb a ajuns deputat de Vâlcea. Potrivit informa╚øiilor de╚øinute de ZIUAnews, ziaristul Din╚øoi se întâlnea adesea cu Rovana Plumb, în timpul deplasărilor acesteia în Râmnicu Vâlcea, când era înso╚øit de so╚øia sa, Laura Din╚øoi, pe atunci inspector la OPC. La întâlniri, cuplul Din╚øoi se arăta foarte atent cu cea pe care a ajutat-o să ocupe fotoliul de deputat, oferindu-i, adesea, mici cadouri.

Rovana - europarlamentar, Laura - ╚Öefă la OPC

Rela╚øia neprincipială dintre ministrul Mediului ╚Öi familia ziaristului Din╚øoi a rezistat în timp ╚Öi chiar a înflorit. În anul 2009, Rovana Plumb a candidat pentru un mandat de europarlamentar, prilej cu care Robert Din╚øoi a demonstrat, încă o dată, prin intermediul articolelor publicate în ziarul “Via╚øa Vâlcii”, suportul pe care i-l acordă omului politic. Însă ajutorul lui Din╚øoi nu a venit gratis sau din vreo convingere naivă de ziarist. Motivul pentru care jurnalistul i-a adus ode Rovanei Plumb a fost unul extrem de concret ╚Öi de pecuniar pentru Din╚øoi: ungerea, prin concurs, a so╚øiei sale, Laura Din╚øoi, ca ╚Öef al OPC. Interesantă a fost modalitatea în care aceasta a ocupat func╚øia. Dacă ar fi fost numită, ar fi putu fi oricând schimbată, politic, din func╚øie. Însă pentru că ╚Öi-a ob╚øinut locul prin concurs, nu mai poate fi înlăturată de la ╚Öefia OPC fărăpierderi băne╚Öti pentru institu╚øie. Interesant este că Laura Din╚øoi a avut ╚Öi un contracandidat. Favorit, la început, în lupta pentru ocuparea celui mai înalt scaun de la OPC, contracandidatul a în╚øeles repede că jocurile erau făcute ╚Öi că e mai bine să stea în banca lui.

Fost poli╚øist DIICOT, favorit la ╚Öefia Corpului de Control

Articolele laudative au continuat, rela╚øia a devenit tot mai apropiată, iar Rovana Plumb a urcat tot mai mult pe scena politicii române╚Öti. În vara anului trecut, personaje din anturajul lui Robert Din╚øoi au dat sfoară în ╚øară că fratele acestuia urmează să fie deta╚Öat la Ministerul Mediului, lucru care s-a întâmplat în luna septembrie. Bogdan Din╚øoi, absolvent al Academiei de Poli╚øie ╚Öi licen╚øiat în Drept, a lucrat mai mul╚øi ani în cadrul Inspectoratului de Poli╚øie din Râmnicu Vâlcea, ultima perioadă din carieră petrecând-o ca poli╚øist al Direc╚øiei de Investigare a Infrac╚øiunilor de Criminalitate Organizată ╚Öi Terorism (DIICOT). În luna septembrie, acesta a plecat la Cabinetul condus de Rovana Plumb, ca ╚Öef al corpului său de control.

Robert Din╚øoi, redactor ╚Öef la ziarul ministrului Mediului

În a doua jumătate a anului 2012, Robert Din╚øoi a fost demis din func╚øia de director al publica╚øiei “Via╚øa Vâlcii”, după care a lucrat ca redactor pentru un alt ziar local. Cu ocazia campaniei electorale în care Rovana Plumb a candidat la alegerile parlamentare, Robert Din╚øoi a devenit redactorul ╚Öef al publica╚øiei “Vocea Dâmbovi╚øei”, patronată de actualul ministru al Mediului. În timpul luptei politice pentru fotoliile de deputa╚øi ╚Öi de senatori, ziaristul a dus ╚Öi el lupta sa, una jurnalistică, pentru a atrage, din nou, electoratul de partea protectoarei sale. În ciuda zvonurilor apărute atunci, conform cărora ziarul este doar unul de campanie, ministrul Mediului a dorit ca publica╚øia să continue să existe, patronul politicii editoriale fiind, în continuare, Robert Din╚øoi, un ziarist considerat - atât de colegii de breaslă, cât ╚Öi de personaje politice locale - unul controversat. (Ziuanews)

Ruana Ceaușescu

Perversiuni în presa locală din Vâlcea

Dezvăluirile din ZIUAnews (despre care pute╚øi lua la cuno╚Ötin╚øă ╚Öi din "Criterii politice") despre ziaristul vâlcean Robert Din╚øoi nu spun decât ceea ce se ╚Ötia deja. Pentru a rezista în presa locală este nevoie de conexiuni importante cu personaje influente.

Dintr-un anumit punct de vedere, Robert Din╚øoi prime╚Öte o mână de ajutor de la ZIUAnews, ╚Ötiut fiind că personalită╚øile politico-mediatice vâlcene sunt foarte sim╚øitoare, a se citi influen╚øabile. În urma acestui articol, u╚Öile se vor deschide ╚Öi mai u╚Öor,contractele vor veni ╚Öi mai grase.

Culmea ar fi ÔÇô o spun zâmbind ÔÇô să adăugăm ╚Öi noi câteva dezvăluiri de genul: al cui na╚Ö e, al cui coleg de ritual e, de la cine preia sugestii etc.

Într-un anume sens, mă înrudesc, prin alian╚øă, cu dl Robert Din╚øoi.

Problema nu este, a╚Öadar, la ziaristul în cauză, ci le sistem.

Se dovede╚Öte o dată în plus că pentru a rămâne în picioare în a╚Öa-numita presă locală nu e nevoie de muncă ╚Öi cu atât mai pu╚øin de talent, cât de sistemul de rela╚øii politico-economic-masonico-mediatice pe care reu╚Öe╚Öti să le creezi.

Nu degeaba m-am apucat eu să scriu o carte care se va numi ÔÇ£Via╚øa de ziarist local povestită celor dragi”, fiica, mama, nevasta, prietenul. Trebuie să defulezi cumva.

Pe scurt, despre colegul amintit se ╚Ötiu cu mult mai multe decât a apărut în materialul publicat, iar tot ceea ce se ╚Ötie, se colportează ╚Öi se scrie nu face decât să-i folosească în viitor.

A╚Öadar, printr-un miraculos proces alchimic, orice dezvăluire despre un ziarist local devine o laudă, un omagiu, un sprijin.

Presa locală e perversă,iar eu sunt un ziarist local.

Subiectul e închis.

• Gheorghe Smeoreanu (Criterii)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe