Fostul lider de sindicat MARIUS PETCU, 7 ani de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE pentru luare de mită

miercuri, 13 februarie 2013

După ce a fost “turnatÔÇ£ de afaceristul vâlcean Petre Scrieciu,

Fostul lider de sindicat MARIUS PETCU, 7 ani de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE pentru luare de mită


• Sentinţa magistraţilor ÎCCJ este definitivă şi irevocabilă • DNA îl cercetează acum şi pe denunţătorul din Vâlcea pentru dare de mită

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost condamnat, mar╚øi, de Înalta Curte de Casa╚øie ╚Öi Justi╚øie, la ╚Öapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, informează NewsIn. Potrivit NewsIn, magistra╚øii Înaltei Cur╚øi de Casa╚øie ╚Öi Justi╚øie au respins recursul lui Petcu împotriva deciziei Cur╚øii de Apel Bucure╚Öti ╚Öi au decis men╚øinerea pedepsei de ╚Öapte ani de închisoare cu executare dată de Tribunalul Bucure╚Öti. Decizia Înaltei Cur╚øi de Casa╚øie ╚Öi Justi╚øie este definitivă.

Pentru ce a fost CONDAMNAT

Marius Petcu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 21 aprilie 2011, pentru luare de mită, în formă continuată, informează MEDIAFAX.

Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2009 - martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către firma acestuia a unui contract de execuţie lucrări.

Potrivit procurorilor, banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov".

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat în staţiunea Predeal în valoare de 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare, au precizat procurorii DNA.

Petcu a fost prins în 24 martie 2011 în timp ce lua 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, sumă ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruţi pentru ca firma omului de afaceri să execute lucrările de la Snagov.

Afacerile din Vâlcea ale tandemului Petcu ÔÇô Scrieciu

Publicaţia “Indiscret în OlteniaÔÇ£ a scris anul trecut despre afacerile din Vâlcea ale tandemului Petcu ÔÇô Scrieciu:

“Filiera bănuită de scurgere de fonduri Petcu ÔÇô Oteşanu ÔÇô Scrieciu a dat rateu, după ani buni de funcţionare. Arestarea lui Marius Petcu, liderul naţional al CNSLR Frăţia, a încurcat iţele contractelor preferenţiale plătite din banii sindicaliştilor. Firma lui Petre Scrieciu, cu sediul la Băile Govora ÔÇô Vâlcea, a reabilitat între decembrie şi februarie baza de tratament a Hotelului Oltenia. Directorul acestuia, Eugen Oteşanu, este una din verigile prin care Petcu îşi plătea contractele cu ,,dedicaţie”. Denunţătorul liderului de sindicat a fost partener de afaceri cu Ovidiu Ciogescu, al cărui dosar a făcut deja victime grele în societatea vâlceană. Surse din cadrul CNSLR-Frăţia susţin că următorul mare sindicalist de pe lista organelor de cercetare penală este controversatul Marin Condescu din judeţul Gorj.

Într-un număr trecut, precizam că Hotelul Oltenia din Băile Govora ÔÇô Vâlcea a devenit de ani buni raiul sindicaliştilor care se îmbogăţesc ilicit. Exemplul cel mai bun a venit săptămâna aceasta. Administratorul firmei care a primit un contract preferenţial pentru reabilitarea bazei de tratament a hotelului, l-a denunţat pe liderul naţional al CNSLR-Frăţia. SC Electronics SRL a început lucrările pentru reabilitarea bazei la finele lui 2010. Acestea s-au finalizat prin februarie 2011. Nu este primul contract al lui Scrieciu pe care îl primeşte ,,pe ochi” frumoşi de la sindicalistul Petcu. Acum, Scrieciu a luat bani de la Petcu prin hotelul administrat de Oteşanu. Cu altă ocazie, a primit bani pentru lucrări de reabilitare la hotelul sindicatelor de la Olăneşti ÔÇô Parâng. Ar trebui verificate şi date publicităţii devizele de lucru şi semnăturile directorilor de hotel, atunci când au făcut recepţia lucrării. De asemenea, nu ar strica nici câteva expertize şi contraexpertize pentru a se vedea dacă ,,dă casa cu masa”. Dacă nu, directorii unităţilor hoteliere ar trebui aduşi şi ei la ancheta Parchetului. ÔÇ£ ÔÇô a scris Crişu Popescu, redactor - “Indiscret în OlteniaÔÇ£

Foamea de bani


Vila din Predeal i-a fost dată lui Petcu pe 1 februarie 2011, numai că ea a fost trecută pe numele soţiei acestuia, Claudia Petcu, vicepreşedinte al CNSLR-Frăţia. Vila amintită provenea de la o persoană care i-o oferise în schimbul unei datorii mai vechi. Tranzacţia s-a făcut în complicitate cu un notar, cercetat şi el de DNA, care a acceptat subevaluarea imobilului. “(Claudia Petcu) ar vrea să plătească în aşa fel încât să nu fie luaţi mâine-poimâine la întrebări, că ar fi luat vila la două milioane de lei vechiÔÇ£, îi explica notarului proprietarul vilei. Astfel, vila a fost evaluată la 50.000 de euro, numai că Petcu nu era mulţumit de afacere, el având nevoie de bani lichizi. Pe 24 martie 2011, ziua flagrantului, Scrieciu şi Petcu s-au întâlnit în zona şantierului din Snagov pentru transferul celor 40.000 de euro, adică ultimele două tranşe restante ale mitei.

Petre Scrieciu: Am reuşit de am făcut rost de nişte bani...

Marius Petcu: Aşa!

Scrieciu: Și vă dau acum ceva. I-am schimbat în euro că... Patruzeci de mii!

Petcu: Patruzeci de mii totuÔÇÖ, da?

Scrieciu: Aferent lunii decembrie, sunt 4 luni, da? Decembrie, ianuarie, februarie şi martie, da? Deci, 184 de mii ar mai fi. TreÔÇÖ să facem o discuţie pe sume.(...)
Scrieciu: Haideţi, că e relativ simplu aicea! În decembrie eram la zi, aicea, cu hotelul, da!

Petcu: Aha!

Scrieciu: La sfârşituÔÇÖ luÔÇÖ decembrie eram la zi!

Petcu: Pe decembrie nu mi-ai mai dat!

Scrieciu: Deci, v-am dat patruzeci, mai sunt 43.238!

Petcu: O şi... Deci, deci tu pe genuÔÇÖ ăsta de, de, de compensare mergi!

Scrieciu: Dacă vreţi vă dau în lei, daÔÇÖ ziceaţi că vreţi euro!(...)
Scrieciu: Păi, eu, eu nu ştiu... Deci eu nu mai am posibilitatea să... O duc rău,

ştiţi, cu banii! Nu pot să mai investesc nimic!

Petcu: Petrică, tu m-ai băgat în chestia aia! Tu crezi că eu aveam chef să-i cumpăr lui Mustaţă?ÔÇ£.

După cum se poate observa din discuţii, deşi omul de afaceri căruia i-a plasat contractul de la Snagov se plânge că nu prea are bani, liderul sindical ale cărui conturi sunt suprapopulate cu bani obţinuţi prin “sudoarea frunţiiÔÇ£ lui de fost asistent medical este neiertător. Mai ales că, vorba lui, i-a făcut “nişte avansuriÔÇ£ datornicului.
Petre Scrieciu: Gândiţi-vă că numai situaţia asta de lucrări e de patru miliarde! Care o fac la dumneavoastră! Da?

Marius Petcu: Păi, nu ştiu, eu nu pot să fac cu tine decât angajamente verbale. Deci, tu zici că în aprilie vom reuşi, când noi acum suntem...? Iau în calcul şi compensarea, dar tu trebuie să iei în calcul faptuÔÇÖ că ţi-am făcut nişte... avansuri, ţi-am dat...

Scrieciu: Da, ok, ok!ÔÇ£

DNA - pus de instanţă să-l cerceteze şi pe denunţătorul sindicalistului Petcu

Tribunalul Bucureşti a decis, definitiv şi irevocabil, ca şi afaceristul Petre Scrieciu, cel care l-a denunţat pe sindicalistul Marius Petcu, să fie cercetat de DNA. Decizia a survenit unei cereri depuse de Marius Petcu, în luna iunie, odată cu eliberarea sa din starea de arest preventiv şi dispunerea judecării în stare de libertate. Procurorii Anticorupţie au dispus, iniţial, neînceperea urmăririi penale, în ceea ce-l priveşte pe Scrieciu, dat fiind faptul că acesta l-a denunţat pe Petcu. Scrieciu va fi, acum, cercetat pentru dare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe