Echipa galactică a Oltchimului în prag de desfiinţare

miercuri, 13 februarie 2013

Echipa galactică a Oltchimului în prag de desfiinţare

Problemele financiare ale clubului din Râmnicu Vâlcea stau la originea rezultatelor slabe din acest an, iar înfrângerile suferite de Oltchim în primele două meciuri din faza grupelor principale a Ligii Campionilor ar putea marca începutul sfârşitului pentru multe din jucătoarele lotului condus de Jakob Vestergaard.

Oficialii de la Oltchim au abordat actualul sezon cu un buget faraonic pentru un club de handbal şi la care ar râvni multe din cluburile din Liga 1. Cinci milioane de euro este suma investită pentru aducerea Ligii Campionilor la Vâlcea, iar trei milioane de euro din aceşti bani sunt acordaţi pe un sezon staff-ului tehnic şi jucătoarelor.

Topul salariilor

Antrenorul Jakob Vestergaard primeşte lunar un salariu de 20.000 de euro, în timp ce interul muntenegrean Katarina Bulatovic are un salariu de 17.000 de euro.

Oltchim a impresionat în prima parte a sezonului, terminând prima parte fazei grupelor Ligii Campionilor cu victorii pe linie. Problemele de la combinatul Oltchim şi climatul financiar nesigur a produs ruptura în parcursul de regularitate al echipei de handbal şi fisurile nu au întârziat să apară.

Oltchim a pierdut acasă cu Ferencvaros după un meci care a ridicat multe semne de întrebare cu privire la disponibilitatea în special a jucătoarelor străine de a da totul pe teren şi a culminat cu eşecul de la Ljubljana.

Fără niciun punct după primele două meciuri, Oltchim ar mai putea prinde un loc în semifinale doar printr-o minune, în caz contrar primele sacrificat urmând a fi jucătoarele de import.

Amandine Leynaud, Silvia Navarro, Iulia Managarova, Katarina Bulatovic, Marija Jovanovic, Allison Pineau, Alexandrina Barbosa şi Ekaterina Vetkova se vor despărţi cel mai probabil de Oltchim la finalul sezonului în cazul unei eliminari premature din Liga Campionilor.

Cum Ionela Stanca (32 de ani), Ramona Farcau (34 de ani) si Aurelia Bradeanu (34 de ani) sunt în pragul retragerii din activitate, clubul Oltchim va intra după toate probabilităţile într-o etapă de întinerire şi reorganizare a lotului în care accentul va fi pus pe jucătoare din campionatul intern care vor creşte în jurul Cristinei Neagu sau a Patriciei Vizitiu. (Onlinesport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe