Vosganian: Oltchim ar putea primi un ajutor de la buget şi garanţii suverane ale statului în valoare totală de 45 de milioane euro

duminică, 10 februarie 2013

Vosganian: Oltchim ar putea primi un ajutor de la buget şi garanţii suverane ale statului în valoare totală de 45 de milioane euro

Oltchim ar putea primi un ajutor de la buget de 20 de milioane de euro de la buget, la care s-ar adauga încă 25 milioane de euro, garanţie suverană a statului, , a declarat ministrul economiei, Varujan Vosganian. Garantia statului ar fi pentru creditele bancare din partea bancilor care finanteaza Oltchim. Salariatii Oltchim au protestat in aceasta saptamana, in fata Pavilionul Administrativ, nemultumiti ca nu si-au primit restantele salariale.

Protestatarii cer conducerii combinatului si administratorului judiciar "sa termine cu incertitudinea si cu promisiunile" si sa precizeze ce prevede reorganizarea si restructurarea unitatii.

Directorul Combinatului Oltchim, Mihai Balan, si-a dat demisia din functie din cauza situatiei dificile in care este societatea de la Ramnicu Valcea. Mihai Balan va ramane director general la Oltchim inca 30 de zile. Apoi, actionariatul combinatului valcean va desemna un succesor la conducerea executiva a societatii

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe